A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csokoládé-sütőtök mousse

Vona Róbert receptje

2018. november 8.
CSOKOLÁDÉMOUSSE
HOZZÁVALÓK:
  • 100 g csokoládé (70%-os)
  • 1 db tojás
  • 20 g cukor
  • 25 g+250 g tejszín
  • 3g zselatin
SÜTŐTÖKMOUSSE
HOZZÁVALÓK:
  • 200 g sütőtök
  • 20 g+150 g tejszín
  • 60 g cukor
  • 2 g fahéj
  • 3 g zselatin
  • 10 g gyömbér
MANDULADACQUOISE (HABCSÓKTORTALAP)
HOZZÁVALÓK:
  • 200 g tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 200 g mandulaliszt
MEGGYES RÉTES
HOZZÁVALÓK:
  • 250 g magozott meggy
  • 40 g porcukor
  • 10 g tökmag
  • 2 db réteslap
  • 20 g vaj
GYÖMBÉRPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
  • 40 g friss gyömbér
  • 100 g tejszín
  • 2 db tojás
  • 20 g cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Csokoládémousse elkészítése:
A csokoládét a 25 gramm tejszínnel és a cukorral gőz fölött összeolvasztjuk. Ha felolvadt, a gőzről levéve belekeverjük a tojást és a hideg vízbe áztatott zselatint. Lehűtjük. A 250 gramm tejszínből habot verünk és lazán a kihűlt csokoládémasszához keverjük, majd hűtőbe tesszük.

Sütőtökmousse elkészítése:
A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy serpenyőben, kevés vajon cukorral, fahéjjal és a 20 gramm tejszínnel átpároljuk. Hozzáadjuk a beáztatott zselatint, a reszelt gyömbért, és egy mixerben pürésítjük. Lehűtjük. A 150 gramm tejszínből habot verünk és lazán a kihűlt pürébe keverjük, majd hűtőbe tesszük.

Manduladacquoise (Habcsóktortalap) elkészítése:
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, az átszitált mandulalisztet nagy mozdulatokkal hozzákeverjük, sütőlapra öntjük és 1 cm vastag „piskótát” sütünk 170 °C-on, 8 perc alatt.

Meggyes rétes elkészítése:
A magozott meggyet a porcukorral és az összedarabolt tökmaggal összekeverjük. A réteslapokat kiterítjük, olvasztott vajjal megkenjük, a bekevert meggyet egy sorban a réteslapra tesszük, majd feltekerjük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, és 180 °C-os sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Gyömbérpüré elkészítése:
A tejszínbe belekeverjük a tojást, a porcukrot, belereszeljük a friss gyömbért, és gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük.


tejszín , fahéj , gyömbér , mandulaliszt , sütőtök , csokoládé , meggy , zselatin , tojás , tökmagolaj , réteslap , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra