Receptek

Sült csülök párolt káposztával

Sült csülök párolt káposztával

Knáb János (Knáb Panzió) receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes nagyságú hátsó csülköt 2 főre számolunk. 5 szeletre vágjuk, így 2,5 szelet jut 1 főre.

ELKÉSZÍTÉSE:
A felszeletelt csülköket fokhagymakrémmel, kevés borssal, sóval pácoljuk, majd a szeleteket egymásra rakjuk, így hagyjuk állni legalább 24-48 órát. Se olaj, se zsír nem kerül a pácba. (Azért használnak fokhagymakrémet fokhagyma helyett, mert a fokhagyma megéghetne sütés közben.)

A pácolást követően a csülök-szeleteket egymás mellé tesszük a tepsiben. Vizet öntünk alá úgy, hogy a szeleteket 3/4 részéig elfedje. Nem kell lefedni a tepsit. Sütés közben 15-20 percenként forgatjuk a szeleteket. Amikor a csülök teteje megbarnul, megkeményedik kicsit, akkor forgatjuk. Így a barna rész ismét visszapuhul a vízben. Ezt közel 2 órán keresztül folytatjuk 15-20 percenkénti forgatással.

Így a végére nem lesz rágós, kellemesen puha marad a csülök, és a színén is látszik, hogy szépen megsült, elkészült. A vizet sütés közben pótolni kell, ha elpárolog. Semmi egyéb adalék (zsír, olaj) nem szükséges hozzá. Sült krumplival és párolt káposztával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.