Receptek

Áfium

Áfium

Auguszt József receptje 40 darabhoz.

CSOKOLÁDÉS LAP

HOZZÁVALÓK:
  • 80 g finomliszt
  • 80 g jó minőségű étcsokoládé
  • 130 g kristálycukor
  • 130 g tojásfehérje
  • 80 g tojássárgája
  • 80 g vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A lisztet szitáljuk át. A csokoládét olvasszuk meg, és keverjük el a felolvasztott vajjal. A tojássárgáját és a tojásfehérjét külön-külön verjük fel a kristálycukorral, majd keverjük bele a vajas csokoládét és a lisztet. A masszát sütőpapírra tesszük, és előre melegített sütőben 180 °C-on 8-10 percig sütjük. Ha megsült, megfordítjuk, és úgy hagyjuk kihűlni.

MÁKOS-ÁFONYÁS KRÉM

MÁKKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 600 g tejszín
  • 150 g kristálycukor
  • 2 vaníliarúd
  • 240 g darált mák
  • 1 citrom héja
  • 10 g fahéj
  • 1,2 l tejszínhab
  • 40 g zselatin
  • 2 dl víz
ELKÉSZÍTÉSE:

Az első hat hozzávalót (a tejszínt, a kristálycukrot, a vaníliarudat, a darált mákot, a citromhéjat és a fahéjat) együtt felfőzzük. A zselatint 15 percre hideg vízbe áztatjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. Habverővel, határozott mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínes keverékhez, és hozzáadjuk az 1,2 liter felvert tejszínhabot. Azonnal a keretbe öntjük, mert a zselatin megköti, és később nem lehet összeállítani. Egyből betesszük a hűtőszekrénybe. Amikor megköt, akkor öntjük rá az áfonyakrémet.

ÁFONYAKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 400 g áfonyapüré
  • 650 g tejszínhab
  • 20 g zselatin
  • 2 dl víz
ELKÉSZÍTÉSE:

Az erdei áfonyát ízlés szerint 40-60 gramm cukorral felfőzzük. Kihűlés után finom szitán átnyomkodjuk (az egész konyha lila lesz), és kész az áfonyapüré. A tejszínhabbal lazán átkeverjük. A zselatint 15 percre vízbe áztatjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. Habverővel, határozott mozdulatokkal hozzákeverjük az áfonyapüréhez. Hagyjuk kihűlni, majd ahogy fent íruk, hozzáöntjük a mákkrémhez. Kockákra vágjuk, és mákszemekkel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább