Receptek

Mogyorós brownie, gyümölcsragu, vaníliás tejföl

Tivadar György receptje

2020. július 28.

BROWNIE
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg liszt
  • 19 dkg vaj
  • 19 dkg csokoládé
  • 3 db tojás
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg törökmogyoró

VANÍLIÁS TEJFÖL
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg tejföl
  • 1 db vaníliarúd
  • 8 dkg porcukor

GYÜMÖLCSRAGU
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg cukor
  • 4 dl víz
  • 5 dkg keményítő
  • 35 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
BROWNIE ELKÉSZÍTÉSE:
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk.

A mogyorót előmelegített sütőben 170 °C fokon (légkeverésen) 8 percig sütjük.

A cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal robotgéppel habosra keverjük. Az olvasztott csokoládét a felvert tojásokhoz keverjük. Az átszitált lisztet a csokoládés, tojásos masszához adagoljuk. Végül a mogyorót is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C fokon 20 percig sütjük.

VANÍLIÁS TEJFÖL ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat egy tálba mérjük, a vanília belsejét belekaparjuk, majd habverővel összekeverjük.

GYÜMÖLCSRAGU ELKÉSZÍTÉSE:
A víz 2/3-át cukorral felforraljuk, 1/3-át keményítővel kikeverjük, majd a keményítőt hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a cukorsziruphoz. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket.


csokoládé , törökmogyoró , liszt , vaj , tojás , vaníliás cukor , tejföl , porcukor , vaníliarúd , erdei gyümölcs , keményítő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra