Receptek

Mogyorós brownie, gyümölcsragu, vaníliás tejföl

Mogyorós brownie, gyümölcsragu, vaníliás tejföl

Tivadar György receptje 4 fő részére

BROWNIE

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg liszt
  • 19 dkg vaj
  • 19 dkg csokoládé
  • 3 db tojás
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg törökmogyoró

ELKÉSZÍTÉSE:

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk. A mogyorót előmelegített sütőben 170 °C fokon (légkeverésen) 8 percig sütjük. A cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal robotgéppel habosra keverjük. Az olvasztott csokoládét a felvert tojásokhoz keverjük. Az átszitált lisztet a csokoládés, tojásos masszához adagoljuk. Végül a mogyorót is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C fokon 20 percig sütjük.

VANÍLIÁS TEJFÖL

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg tejföl
  • 1 db vaníliarúd
  • 8 dkg porcukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat egy tálba mérjük, a vanília belsejét belekaparjuk, majd habverővel összekeverjük.

GYÜMÖLCSRAGU

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg cukor
  • 4 dl víz
  • 5 dkg keményítő
  • 35 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)

ELKÉSZÍTÉSE:
A víz 2/3-át cukorral felforraljuk, 1/3-át keményítővel kikeverjük, majd a keményítőt hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a cukorsziruphoz. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.