Receptek

Mentás zöldborsópüré tavaszi zöldségekkel

Mentás zöldborsópüré tavaszi zöldségekkel

Bittera Dóra és Molnár B. Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg tisztított zöldborsó
  • 1 ek + 50 ml olívaolaj
  • 2 dl alaplé
  • 3–4 db mentalevél
  • 6–8 db bazsalikomlevél
  • só, cukor

A körethez: zöldborsószemek és más idényzöldségek, továbbá valamilyen pecsenyelé vagy pörköltszaft sűrítve

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldborsót olívaolajon pároljuk 1 percig. Felöntjük forrásban lévő alaplével, újraforrás után levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mentát, a bazsalikomot, 10 percig állni hagyjuk. A maradék olívaolajjal simára turmixoljuk, végül szitán áttörjük.

TÁLALÁS:
A pürét újra felmelegítjük, a tányérra terítjük. Tetszés szerinti blansírozott vagy párolt zöldségeket adunk rá, császárszalonnát, újburgonyát vagy bármilyen más feltétet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.