Receptek

Mentás zöldborsópüré tavaszi zöldségekkel

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2020. július 29.
  • 30 dkg tisztított zöldborsó
  • 1 ek + 50 ml olívaolaj
  • 2 dl alaplé
  • 3–4 db mentalevél
  • 6–8 db bazsalikomlevél
  • só, cukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zöldborsót olívaolajon pároljuk 1 percig. Felöntjük forrásban lévő alaplével, újraforrás után levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mentát, a bazsalikomot,

10 percig állni hagyjuk.

A maradék olívaolajjal simára turmixoljuk, végül szitán áttörjük.

TÁLALÁS:

A pürét újra felmelegítjük, a tányérra terítjük. Tetszés szerinti blansírozott vagy párolt zöldségeket adunk rá, császárszalonnát, újburgonyát vagy bármilyen más feltétet.


mentalevél , zöldborsó , olívaolaj , alaplé , bazsalikomlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra