Receptek

Grillázs

Rimóczi László receptje

2022. május 2.
  • 2 kg kristálycukor
  • 50 g víz
  • 1 kg durvára darált dió vagy bármilyen olajos mag


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

1. A cukrot és a vizet közepes lángon karamellizáljuk: nem kell keverni, elég csak körbe-körbe forgatni az edényben, így nem lesz csomós, kristályos a karamell.

2. Amikor karamellizálódott (ne legyen túl világos vagy éppen sötétbarna), gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a darált diót, majd az egészet olajozott sütőpapírra vagy szilikonlapra simítjuk.

3. Amikor még nem dermedt meg teljesen, de már formálható, két papír között vékonyra nyújtjuk, majd formákat szórunk vagy vágunk belőle.

Forró karamellhez soha nem szabad puszta kézzel nyúlni, a dermedtséget is késsel, spatulával ellenőrizzük, ne az ujjunkkal!

4. A formára vágott grillázst sütőben megmelegíthetjük, így hajlíthatjuk a lapokat ívesre.
A grillázst olvasztott cukorral ragasztjuk össze, és porcukros tojásfehérjével díszítjük.


dió , kristálycukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra