Receptek

T-bone steak sült zöldségekkel és házi sült krumplival

Csomós András receptje:

T-bone steak sült zöldségekkel és házi sült krumplival

Csomós András receptje 4 fő részére

SÜLT ZÖLDSÉGEK

HOZZÁVALÓK:
  • 15 dkg sárga/zöld cukkini
  • 15 dkg cirmos cékla
  • 5 dkg apró gomba
  • 10 dkg zsenge sárgarépa
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg kápia paprika
  • 10 dkg padlizsán
  • 10 dkg angol zeller
  • 10 dkg apró lila hagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 dkg sós vaj
  • 1 dl olaj
ELKÉSZÍTÉSE:

Az olajat felforrósítjuk, és beledobjuk a zöld fűszereket, ezzel aromatizáljuk az olajat. Majd minimális olajon megpirítjuk külön-külön a zöldségeket. Amikor még ressek, akkor egy nagy serpenyőben összeforgatjuk vajon.

T-BONE STEAK

HOZZÁVALÓK:
  • 1-1,2 kg T-bone steak – max. 2 db
  • 5 dkg sós vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • fekete bors, tengeri só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A steakeket tengeri sóval, illetve frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg. Egy nagy serpenyőt felhevítünk, és óvatosan kisütjük a steaken lévő faggyút a hátszín részén. Amikor kész, ebben a zsírban kezdjük el sütni a steakeket nagy lángon, gyorsan pirítva. Amikor kellemesen megpirult az alsó fele, megfordítjuk, és óvatosan sütjük a másik felét. A serpenyőbe dobjuk a kakukkfüvet, a sós vajat, és ezzel a habzó, sós kakukkfüves vajjal locsolgatjuk 60 °C maghőig, majd meleg helyen pihentetjük 5-7 percig.

HÁZI SÜLT KRUMPLI LIBAZSÍRBAN

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg impala burgonya
  • 20 dkg libazsír
  • tengeri só
ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát alapos mosás után cikkekre vágjuk. Sós, hideg vízben felrakjuk főni, de csak addig, míg gyöngyözni nem kezd. 5-7 percig gyöngyözve főzzük. Leszűrjük és kihűtjük, majd a libazsírban minden oldalát szép pirosra sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább