Receptek

Fahéjas karimangó madártejjel

Fahéjas karimangó madártejjel

Jahni László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg liszt
  • 25 g élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dkg (1 nagy ek) libazsír
  • 1 kk
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 tk fahéj

ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez a sárgájával, a sóval és a zsírral, majd lágy, hólyagos tésztát dagasztunk belőle – ha szükséges, kevés tejjel lazítjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre terítjük, téglalap alakúra formázzuk, és megszórjuk a fahéjas cukorral. Feltekerjük, ujjnyi vastagságúra szeleteljük, és kizsírozott tepsibe rakjuk a csigákat. Megkenjük tojássárgájával és újrakelesztjük. 150 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Miközben a tészta kel, elkészítjük hozzá a madártejet.

MADÁRTEJ

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 csipet
  • 1 ek cukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejet a vaníliával felhevítjük, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót, és addig főzzük, amíg besűrűsödik, de nem forr – legfeljebb 80 °C-ig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, így a tojás nem csapódik ki. Lefedve kihűtjük és a fahéjas csigákkal tálaljuk.  

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.