Gyepes Gabojsza receptje
2021. március 22.A TOKÁNY
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg bárányborda, aprítva
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 ek darált paprikakrém
- 1 kis csokor friss petrezselyem, aprítva
- só, frissen őrölt fekete bors
A PULISZKA
HOZZÁVALÓK:
- 8 dl víz
- 1 csapott mk só
- 22 dkg kukoricadara
- 3 dkg vaj
A TOKÁNY ELKÉSZÍTÉSE:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a húsokat, és körbepirítjuk, fehéredésig. Fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával, belekeverjük a darált paprikakrémet, öntünk hozzá kb. egy deci vizet, és lassú tűzön, félig lefedve, időnként megkeverve, szükség esetén a folyadékot pótolva készre pároljuk. Az utolsó 5 percben belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet.
A PULISZKA ELKÉSZÍTÉSE:
A puliszkához felforraljuk a sós vizet, beleszórjuk a kukoricadarát, és folyamatosan keverve 45 percig főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet, belekeverjük a vajat, és lefedve pihentetjük még 5 percig tálalás előtt.
bárányborda , olívaolaj , vöröshagyma , fokhagyma , fűszerpaprika , paprikakrém , petrezselyem , kukoricadara , vaj