Receptek

Báránytokány puliszkával

Báránytokány puliszkával

Gyepes Gabojsza receptje 4 fő részére

A TOKÁNY

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg bárányborda, aprítva
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek darált paprikakrém
  • 1 kis csokor friss petrezselyem, aprítva
  • só, frissen őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a húsokat, és körbepirítjuk, fehéredésig. Fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával, belekeverjük a darált paprikakrémet, öntünk hozzá kb. egy deci vizet, és lassú tűzön, félig lefedve, időnként megkeverve, szükség esetén a folyadékot pótolva készre pároljuk. Az utolsó 5 percben belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet. A szaftja sosem lesz olyan sűrű, mint egy pörkölté, de arra ideális, hogy a puliszkával kitunkoljuk.

A PULISZKA

HOZZÁVALÓK:
  • 8 dl víz
  • 1 csapott mk
  • 22 dkg kukoricadara
  • 3 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A puliszkához felforraljuk a sós vizet, beleszórjuk a kukoricadarát, és folyamatosan keverve 4-5 percig főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet, belekeverjük a vajat, és lefedve pihentetjük még 5 percig tálalás
előtt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább