A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Báránytokány puliszkával

Gyepes Gabojsza receptje

2021. március 22.

A TOKÁNY
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg bárányborda, aprítva
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek darált paprikakrém
  • 1 kis csokor friss petrezselyem, aprítva
  • só, frissen őrölt fekete bors

A PULISZKA
HOZZÁVALÓK:

  • 8 dl víz
  • 1 csapott mk só
  • 22 dkg kukoricadara
  • 3 dkg vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A TOKÁNY ELKÉSZÍTÉSE:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a húsokat, és körbepirítjuk, fehéredésig. Fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával, belekeverjük a darált paprikakrémet, öntünk hozzá kb. egy deci vizet, és lassú tűzön, félig lefedve, időnként megkeverve, szükség esetén a folyadékot pótolva készre pároljuk. Az utolsó 5 percben belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet.

A szaftja sosem lesz olyan sűrű, mint egy pörkölté, de arra ideális, hogy a puliszkával kitunkoljuk.


A PULISZKA ELKÉSZÍTÉSE:
A puliszkához felforraljuk a sós vizet, beleszórjuk a kukoricadarát, és folyamatosan keverve 45 percig főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet, belekeverjük a vajat, és lefedve pihentetjük még 5 percig tálalás előtt.


bárányborda , olívaolaj , vöröshagyma , fokhagyma , fűszerpaprika , paprikakrém , petrezselyem , kukoricadara , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra