Receptek

Kecsketejes panna cotta kakukkfűvel

Kecsketejes panna cotta kakukkfűvel

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 315 g kecsketej
  • 20 g méz
  • 1/2 db citrom héja
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 3 g zselatin
  • kevés só

Elkészítése:
A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A mézet egy kis edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és az egész kakukkfűágakat, néhány másodpercig kevergetjük, hogy a fűszerek íze intenzívebb legyen. Hozzáadjuk a kecsketejet, felforraljuk, végül kevés sót is adunk hozzá és leszűrjük. A zselatint kicsavarjuk, a kecsketejhez adjuk, majd a keveréket négy tálkában vagy tányérban osztjuk szét. Hűtőben 4-6 óra alatt kidermesztjük. Kakukkfű és citromhéj helyett adhatunk hozzá más fűszereket, kávét, narancsvirág- vagy rózsavizet, mind jól illenek a kecsketejhez. Tálaljuk hidegen gyümölcsökkel, pirított magvakkal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.