A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vadas sertéspofa

Kozma Péter receptje

2019. december 11.

Hús
Hozzávalók:

  • 1 kg sertéspofa
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • só, bors

Mártás
Hozzávalók:

  • 1 dl kacsazsír
  • 50 g kristálycukor
  • 3 ek mustár
  • 3 db babérlevél
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 4 ek tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg vaj
  • kis csokor petrezselyem, kakukkfű

Burgonyanudli
Hozzávalók:

  • 75 dkg főtt, áttört burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 mk burgonyakeményítő

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Hús elkészítése:
Az előkészített, megtisztított, lehártyázott sertéspofát a felhevített kacsazsíron elősütjük. Egy kukta aljába tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és egy ujjnyi vízzel felöntjük. Körülbelül egy óra alatt puhára főzzük, ezután az alapléből kivéve félretesszük tálalásig, megszórjuk durva szemű sóval.

Mártás elkészítése:
A felhevített kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a mustárt és kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a borral, és a folyadékot elpárologtatjuk. A megtisztított, feldarabolt sárgarépát és a zellert lepirítjuk, ezt is hozzáadjuk a karamellás alaphoz, majd felöntjük a pofa főzőlevével. Amikor a mártás besűrűsödött és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és lefedve 15 percig állni hagyjuk. Pihentetés után a tejföllel, tejszínnel és a vajjal összeturmixoljuk. Ha kell, utánaízesítünk, és végül átpasszírozzuk. Pirított burgonyanudlival és zöldségekkel tálaljuk.

Burgonyanudli elkészítése:
A hozzávalókat néhány gyors mozdulattal összegyúrjuk, formázzuk, majd sós vízben kifőzzük. Tálalás előtt forró barna vajban megpirítjuk.


mustár , liszt , tojás , sertéspofa , babérlevél , fokhagyma , burgonya , boróka , bors , , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra