Receptek

Articsókás linguini szarvasgombával

Articsókás linguini szarvasgombával

A tésztaételeknek van egy másik dimenziója: erre nyit most kaput a Magyar Konyha olvasóinak Katona András kreatív séf.

Hozzávalók

  • Koktélparadicsom-szósz
  • 3 db salottahagyma
  • 1kg koktélparadicsom
  • 150ml fehérbor
  • 3 szál kakukkfű
  • fokhagyma 
  • Só, bors
  • Cukor


Elkészítés:

10 darab koktélparadicsomot kettévágunk, majd kevés olívaolajon kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítve, tepsin 85 fokon 2-3 óra alatt sütőben kiszárítjuk.

Kevés olajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a maradék félbevágott paradicsomokat és fűszereket. Felöntjük a fehérborral, majd fedő alatt addig főzzük, amíg kiadja az összes folyadékot, amit elpárologtatunk.

Levesszük a tűzről, turmixban kevés vajjal simára dolgozzuk.

Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

Articsókából, ha nincs friss, akkor a konzerv is jó: kevés olajon az körbepirítjuk, vajat adunk hozzá, sóval, borssal fűszerezük.

90 gr linguini tésztát felteszünk főni a legjobb a friss, de ha száraz, kicsit lassabban puhul meg. Mikor közepesen megfőtt, kivesszük és hozzáadunk pár kanálnyi paradicsomszószt és tovább főzzük, míg al dente nem lesz. A végére kevés olívaolajat adunk hozzá és

friss fűszerekkel, turbolyával, bazsalikommal ízesítjük. 

Tálalás:

Húsvillával felcsavarjuk a tésztát, majd rátesszük a szárított paradicsomokat és az articsókát. A tetejére vékony szeleteket vágunk a szarvasgombából.



Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.