Receptek

Vargabéles

Vargabéles

Volenter István receptje

Hozzávalók:

  • 125 g cérnametélt
  • 100 g aranymazsola
  • 1 l 3,5%-os tej
  • 50 g kristálycukor
  • 2 g só
  • 500 g túró
  • 2 db citrom
  • 25 g vaníliás cukor
  • 200 g tejföl
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db vaníliarúd
  • 25 g vaj
  • 15 g keményítő
  • 70 g kristálycukor
  • 5 db tojásfehérje

Elkészítése:
A cérnametéltet a tejben a mazsolával, 50 g cukorral és sóval megfőzzük, leszűrjük, de nem öblítjük le. A túrót és a tejfölt citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojássárgájával, vajjal, keményítővel és a vaníliával simára turmixoljuk, majd a tésztához keverjük és a cukorral felvert tojásfehérjével lazítjuk. 170 °C-os, légkeverés nélküli sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag extra réteslap
  • 100 g porcukor
  • 200 g vaj

Elkészítése:
Két réteg réteslapot összeragasztunk olvasztott vajjal és porcukorral. Kerek kiszúróval kiszúrjuk, két szilikonlap között 190 °C-os sütőben 6-7 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből, de addig nem mozgatjuk, amíg ki nem hűl.

Tejfölhab

Hozzávalók:

  • 400 g tejföl (zsíros)
  • 80 g tej
  • 1 db citrom
  • 1 db vaníliarúd magja

Elkészítése:
A hozzávalókat simára keverjük, szifonba töltjük, 2 patront engedünk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.