A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vargabéles

Volenter István receptje

2019. május 14.
  • 125 g cérnametélt
  • 100 g aranymazsola
  • 1 l 3,5%-os tej
  • 50 g kristálycukor
  • 2 g só
  • 500 g túró
  • 2 db citrom
  • 25 g vaníliás cukor
  • 200 g tejföl
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db vaníliarúd
  • 25 g vaj
  • 15 g keményítő
  • 70 g kristálycukor
  • 5 db tojásfehérje

Rétes
Hozzávalók:

  • 1 csomag extra réteslap
  • 100 g porcukor
  • 200 g vaj

Tejfölhab
Hozzávalók:

  • 400 g tejföl (zsíros)
  • 80 g tej
  • 1 db citrom
  • 1 db vaníliarúd magja
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A cérnametéltet a tejben a mazsolával, 50 g cukorral és sóval megfőzzük, leszűrjük, de nem öblítjük le. A túrót és a tejfölt citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojássárgájával, vajjal, keményítővel és a vaníliával simára turmixoljuk, majd a tésztához keverjük és a cukorral felvert tojásfehérjével lazítjuk. 170 °C-os, légkeverés nélküli sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Rétes elkészítése:
Két réteg réteslapot összeragasztunk olvasztott vajjal és porcukorral. Kerek kiszúróval kiszúrjuk, két szilikonlap között 190 °C-os sütőben 6-7 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből, de addig nem mozgatjuk, amíg ki nem hűl.

Tejfölhab elkészítése:
A hozzávalókat simára keverjük, szifonba töltjük, 2 patront engedünk hozzá.


vanília , citrom , túró , mazsola , cérnametélt , réteslap , búzakeményítő , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra