Receptek

(Vichyi) hideg burgonyaleves

Sárközi Ákos receptje

2020. július 4.
  • 1/2 kg tisztított burgonya
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl fehér vermut
  • 1/2 l zöldségalaplé
  • só, rózsabors
  • lila céklapor

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát feldaraboljuk és vajon megpároljuk, felöntjük a borral és a vermuttal, visszaredukáljuk a folyadékot és elforraljuk az alkoholt, majd hozzáadjuk a zöldségalaplét is, ízesítjük és készre főzzük. Céklaporral rózsaszínre színezzük, és leturmixoljuk.

LEVESBETÉT:

  • tápiókagyöngy (zöld színű, a használati utasítása szerint megfőzve)
  • golyók forrázott burgonyából, lila burgonyából és édesburgonyából (karalábévájóval formázva)
  • marinált barna enoki gomba (először forró serpenyőben átforgatjuk a gombát, majd rizsecet, fehér szójaszósz, fehér balzsamecet, víz, cukor és gyömbér forró keverékével leöntjük, és letakarva hagyjuk kihűlni)
  • színes burgonyachips (nyers burgonya forró vízzel turmixolva, céklával, tintahaltintával, kurkumával színezve, kiöntve és szárítva)
  • habosított kecsketej
  • olívaolaj


burgonya , száraz fehérbor , fehér vermut , zöldségalaplé , rózsabors , lila céklapor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra