A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

Bonduelle: egészséges, inspiráló nassolnivalók a foci EB-re!

Mexikói gorgonzás kosárkák A mexikói gorgonzolás kosárkák alig 15 perc alatt elkészíthetők, a barátok körében garantált velük a siker, ahogy a különböző fűszerezésű humusz variációkkal is.  Hozzávalók (1 személyre): Créatif Mexico mix   1-2 alma   1 l..

Mexikói gorgonzás kosárkák

A mexikói gorgonzolás kosárkák alig 15 perc alatt elkészíthetők, a barátok körében garantált velük a siker, ahogy a különböző fűszerezésű humusz variációkkal is. 

Hozzávalók (1 személyre):
Créatif Mexico mix
  •   1-2 alma
  •   1 lilahagyma
  •   10 dkg gorgonzola
  •   2 tojássárgája
  •   20 dkg natúr krémsajt
  •   ½ marék pucolt dió
  •   1 csom. mini mozzarella
  •   3 lap tortilla 
Elkészítés:

Felkockázzuk az almát és a lilahagymát, majd egy villa segítségével összetörjük a gorgonzolát és elkeverjük a krémsajttal, az apróra tört dióbéllel és a tojássárgájával. Egy tálba öntjük a Mexico Mix tartalmát és az üres dobozunkkal köröket szaggatunk a tortilla felületéből. Az így kapott korongokat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, és két kanál segítségével finoman belerétegezzük a tölteléket. Először a sajtost, utána a Bonduelle Mexico Mixet és ismét a sajtos keveréket, majd mindegyik tetejére 1-1 mini mozzarellát rakunk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, 140 °C-on. Eközben elkészítjük a salátaköretet. A mandarinokat éles késsel megpucoljuk és a hártyák között óvatosan kifilézzük a tiszta mandarinhúst. A maradék tortilla darabokat apróbb elemekre vágjuk és forró serpenyőben lepirítjuk őket. Az így kapott ropogós tésztatöretet és a lédús gyümölcsgerezdeket a vegyes zöldsalátára szórjuk, mindezt a forró kosárkák mellé tálalva.  A kosárkák hidegen is tökéletesek.

Mexikói gorgonzás kosárkák

A babos pogácsa elkészítése kicsit időigényes, de megéri, mert igazán különleges, laktatós finomság, minden bizonnyal repetázni fognak belőle a barátok. https://www.youtube.com/watch?v=ClSrJ5ovIc4

A babnál maradva ajánljuk még: aranchini mexikói módra és a szószos babos töltött paprikát:

Aranchini mexikói módra

Aranchini mexikói módra receptje:

http://www.bonduelle.hu/recept/aranchini_mexikoi_modra-228  

Szószos babos töltött paprika

Szószos babos töltött paprika receptje:

http://www.bonduelle.hu/recept/szoszos_babos_toltott_paprika-197

A csicseriborsós, a duplán kukoricás lepény tejföllel, vagy a fűszeres kukorica fasírt ízletes meccs-kísérő a nap bármelyik szakában.

Fűszeres kukoricafasírt

Fűszeres kukoricafasírt receptje:

http://www.bonduelle.hu/recept/fuszeres_kukoricafasirt_-170

http://www.bonduelle.hu/recept/duplan_kukoricas_lepeny_zoldfuszeres_tejfollel-190

Csicseriborsó lepény

Csicseriborsó lepény receptje:

http://www.bonduelle.hu/recept/csicseriborso_lepeny-231   

A kukorica konzervből ugyanakkor húsgombóc, fűszeres krém is készíthető, előbbit paradicsom szósszal vagy tejföllel, utóbbit zöldség rudakkal javasoljuk tálalni.

http://www.bonduelle.hu/recept/fuszeres_kukoricakrem-172

Kukoricás húsgombóc

Kukoricás húsgombóc receptje:

http://www.bonduelle.hu/recept/kukoricas_husgomboc-160 
 
A kiadós chilis kukoricás húsos pitét inkább meccs utánra ajánljuk, fogyasztása után újult erővel, még jobb hangulatban folytatódhat a szurkolás.

Chilis kukoricás húsos pite

Chilis kukoricás húsos pite receptje:

http://www.bonduelle.hu/recept/chilis_kukoricas_husos_pite-206

https://www.youtube.com/watch?v=u6DpoJyc2cY

De ha nincs idő egy-egy finomság elkészítésére, akkor csak kapjunk elő a hűtőből, vagy a kamrából a polcról egy Bonduelle konzervet, és már kezdődhet is a szurkolás. A válogatott alapanyagokból készült, tartósítószer-mentes, kiváló minőségű Bonduelle konzervek ugyanis önmagukban is fogyaszthatók, ízletes csemegék. A szószos babok például 5 különböző ízben elérhetők, hidegen, vagy melegítve, vagy akár csak úgy, egyenesen a konzervből kanalazva is finomak!

Kellemes szurkolást, egészséges falatozást kíván a Bonduelle, a zöldségek specialistája!