Mexikói gorgonzás kosárkák A mexikói gorgonzolás kosárkák alig 15 perc alatt elkészíthetők, a barátok körében garantált velük a siker, ahogy a különböző fűszerezésű humusz variációkkal is. Hozzávalók (1 személyre): Créatif Mexico mix 1-2 alma 1 l..
Mexikói gorgonzás kosárkák
A mexikói gorgonzolás kosárkák alig 15 perc alatt elkészíthetők, a barátok körében garantált velük a siker, ahogy a különböző fűszerezésű humusz variációkkal is.
Hozzávalók (1 személyre):
Créatif Mexico mix
- 1-2 alma
- 1 lilahagyma
- 10 dkg gorgonzola
- 2 tojássárgája
- 20 dkg natúr krémsajt
- ½ marék pucolt dió
- 1 csom. mini mozzarella
- 3 lap tortilla
Elkészítés:
Felkockázzuk az almát és a lilahagymát, majd egy villa segítségével összetörjük a gorgonzolát és elkeverjük a krémsajttal, az apróra tört dióbéllel és a tojássárgájával. Egy tálba öntjük a Mexico Mix tartalmát és az üres dobozunkkal köröket szaggatunk a tortilla felületéből. Az így kapott korongokat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, és két kanál segítségével finoman belerétegezzük a tölteléket. Először a sajtost, utána a Bonduelle Mexico Mixet és ismét a sajtos keveréket, majd mindegyik tetejére 1-1 mini mozzarellát rakunk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, 140 °C-on. Eközben elkészítjük a salátaköretet. A mandarinokat éles késsel megpucoljuk és a hártyák között óvatosan kifilézzük a tiszta mandarinhúst. A maradék tortilla darabokat apróbb elemekre vágjuk és forró serpenyőben lepirítjuk őket. Az így kapott ropogós tésztatöretet és a lédús gyümölcsgerezdeket a vegyes zöldsalátára szórjuk, mindezt a forró kosárkák mellé tálalva. A kosárkák hidegen is tökéletesek.
A babos pogácsa elkészítése kicsit időigényes, de megéri, mert igazán különleges, laktatós finomság, minden bizonnyal repetázni fognak belőle a barátok. https://www.youtube.com/watch?v=ClSrJ5ovIc4
A babnál maradva ajánljuk még: aranchini mexikói módra és a szószos babos töltött paprikát:
Aranchini mexikói módra receptje:
http://www.bonduelle.hu/recept/aranchini_mexikoi_modra-228
Szószos babos töltött paprika receptje:
http://www.bonduelle.hu/recept/szoszos_babos_toltott_paprika-197
A csicseriborsós, a duplán kukoricás lepény tejföllel, vagy a fűszeres kukorica fasírt ízletes meccs-kísérő a nap bármelyik szakában.
Fűszeres kukoricafasírt receptje:
http://www.bonduelle.hu/recept/fuszeres_kukoricafasirt_-170
http://www.bonduelle.hu/recept/duplan_kukoricas_lepeny_zoldfuszeres_tejfollel-190
Csicseriborsó lepény receptje:
http://www.bonduelle.hu/recept/csicseriborso_lepeny-231
A kukorica konzervből ugyanakkor húsgombóc, fűszeres krém is készíthető, előbbit paradicsom szósszal vagy tejföllel, utóbbit zöldség rudakkal javasoljuk tálalni.
http://www.bonduelle.hu/recept/fuszeres_kukoricakrem-172
Kukoricás húsgombóc receptje:
http://www.bonduelle.hu/recept/kukoricas_husgomboc-160
A kiadós chilis kukoricás húsos pitét inkább meccs utánra ajánljuk, fogyasztása után újult erővel, még jobb hangulatban folytatódhat a szurkolás.
Chilis kukoricás húsos pite receptje:
http://www.bonduelle.hu/recept/chilis_kukoricas_husos_pite-206
https://www.youtube.com/watch?v=u6DpoJyc2cY
De ha nincs idő egy-egy finomság elkészítésére, akkor csak kapjunk elő a hűtőből, vagy a kamrából a polcról egy Bonduelle konzervet, és már kezdődhet is a szurkolás. A válogatott alapanyagokból készült, tartósítószer-mentes, kiváló minőségű Bonduelle konzervek ugyanis önmagukban is fogyaszthatók, ízletes csemegék. A szószos babok például 5 különböző ízben elérhetők, hidegen, vagy melegítve, vagy akár csak úgy, egyenesen a konzervből kanalazva is finomak!