"A paraszti étrendben a szűkebb hétköznapok és a húsos vasárnap között, szombaton készült hüvelyesből az ebéd." A cikkből megtudhatjuk, hogy a bab a téli időszak egyik legfontosabb eledele, melyik fajtát milyen ételhez érdemes használni, és melyik babf..
"A paraszti étrendben a szűkebb hétköznapok és a húsos vasárnap között, szombaton készült hüvelyesből az ebéd." A cikkből megtudhatjuk, hogy a bab a téli időszak egyik legfontosabb eledele, melyik fajtát milyen ételhez érdemes használni, és melyik babfajta hungarikum.
A fejtett bab - friss vagy szárított, fekete, fehér vagy tarka - a világon sokfelé klasszikus szegényember-étel. Egyben kiváló példa arra, hogy sokszor a legegyszerűbb alapanyagból készülnek az igazi kultikus fogások. Sokác bab, sólet, babragu. Molnár B. Tamás és Bittera Dóra babos receptjei.