A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Alapanyagok

Terítéken a bab

"A paraszti étrendben a szűkebb hétköznapok és a húsos vasárnap között, szombaton készült hüvelyesből az ebéd." A cikkből megtudhatjuk, hogy a bab a téli időszak egyik legfontosabb eledele, melyik fajtát milyen ételhez érdemes használni, és melyik babf..

"A paraszti étrendben a szűkebb hétköznapok és a húsos vasárnap között, szombaton készült hüvelyesből az ebéd." A cikkből megtudhatjuk, hogy a bab a téli időszak egyik legfontosabb eledele, melyik fajtát milyen ételhez érdemes használni, és melyik babfajta hungarikum.

A fejtett bab - friss vagy szárított, fekete, fehér vagy tarka - a világon sokfelé klasszikus szegényember-étel. Egyben kiváló példa arra, hogy sokszor a legegyszerűbb alapanyagból készülnek az igazi kultikus fogások. Sokác bab, sólet, babragu. Molnár B. Tamás és Bittera Dóra babos receptjei.

A teljes cikk és a babos receptek olvashatók a Magyar Konyha 2012. február 29-én megjelenő márciusi számában.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra