Az advent egyik legizgalmasabb pillanata, amikor a gyerekek összejönnek mézeskalácsot sütni. Korponai Péter cukrász olyan karácsonyi édességeket talált ki, amelyek egyszerűek és látványosak.
A Mezzo Kuzin főzőiskolában mindent a gyerekek kevertek, formáztak, díszítettek. A nap sárgarépa-hámozással kezdődött és a répatorta gyöngybe forgatásával végződött. Ez lett a kedvenc: a felnőtteknek torta, a gyerekeknek nyalóka formájában.
Gesztenyés kifli (kb. 50 db)
HOZZÁVALÓK:
- 165 g vaj
- 70 g porcukor
- 200 g liszt
- 165 g gesztenyemassza
- 1 db narancs héja
- 1 db tojás
- csipet só
- 1/2 rúd vanília
ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat és a gesztenyemasszát összedolgozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a sót, a narancs héját, majd a tojást, és végül hozzágyúrjuk a lisztet. Hűtőben fél órát pihentetjük, majd négy részre osztjuk, és hengereket formázunk belőle. Kisebb darabokra vágjuk, és kisujjnyi vékony rudakat formázunk belőle, amit kifliszerűen meghajlítunk. Sütőpapírra rakjuk és 180 °C-on 8-10 percig sütjük.
Marcipáncsillag (kb. 40 db)
HOZZÁVALÓK:
- 300 g marcipánmassza
- 100 g liszt
- 2 db tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉSE:
A marcipánmasszát szétmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojásfehérjét és a lisztet, majd jól összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, porcukros felületen nyújtófával kb.3 mm vastagra nyújtjuk, és csillag vagy bármilyen más karácsonyi formával kiszúrjuk. Sütőpapírra tesszük, megkenjük a maradék tojásfehérjével, és kandírozott cseresznyével, naranccsal, pisztáciával díszítjük.180 °C-os sütőben kb. 8 percig sütjük.