Megjelent a Magyar Konyha dupla száma, benne a Balatoni Gasztrokalauz 300 hellyel, 61 új célponttal. Megmutatunk néhány gyöngyszemet. Például a CRC-t.
Káptalanfüred semmihez sem fogható. Balatonalmádi sarka, amely ellenáll az idők szavának, mégis modern és időszerű. Erdő, tavacska, táborok, Balaton, túraútvonalak. Itt húzódik meg a titkok kávézója a Constans Random Café, a Petőfi téren. Neonreklám nincs, tábla nyíllal jelzi, merre kell betérni. Sellerék mindent a saját kezükkel hoztak létre és hangulatokban gondolkodtak. A kávézót belesimították a kertbe, bontott anyagokból dolgoztak. Ha Budapesten hozták volna létre a CRC-t, úgy hívnák, romkocsma-kávézó. Itt inkább úgy hívják: „Gyere be!”
Seller Balázs és fiai mindent megszereltek, kifúrtak, lecsiszoltak, beillesztettek. Seller Orsi és lányai mindent meglágyítottak, megtöltöttek szépséggel és női energiával. A textiltörzsvendég Karola is elfoglalta jól megérdemelt helyét a pult szomszédságában. Ha besötétedik, ő világítja meg a kínálatot.
A kávé olasz pörkölésű és nem lehet rá panasz. Hozzá frissen sütött croissant-t, chia pudingot kapnak a reggelizni érkezők. A délutáni, esti vendégek már alkoholos italokban, szörpökben és sokféle limonádéban gondolkodhatnak, sós és édes süteményekkel bűnözhetnek.
De itt a lényeg a beszélgetés. Belesimulni a kertbe, ahogy a kávézó teszi. A tulajdonosok nem költenek reklámra, a közösségi médiamegjelenéseket sem viszik túlzásba. A CRC-t meg kell találni, be kell lakni, aztán csak itt kell lenni. Ez a marketingterv, amelyre egy tisztes kommunikációs szakember csak sercintene egy hegyeset.
A Balatoni Gasztrokalauzt a Magyar Konyha július-augusztusi számával keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő a lapra!