Orbán Szilvia
2019. augusztus 12.Hol van már az idő, amikor egy pizza feltéteként „csak” fűszeres paradicsomszószt és mozzarellát tudtak elképzelni az emberek.
A pizza a világ minden részén ismert és kedvelt étel, amelyet azért – bár sokan ragaszkodnak a hagyományos elkészítéshez – mégis mindenhol kicsit a saját ízlésükre is alakítanak a helyiek.
Így lehetséges, hogy ami egy olasznak igazi szentségtörés, máshol teljesen természetes feltét: az ananász, a tejföl, a zöldborsó… vagy éppen a kenguruhús.
A világ túlfelén, a távoli Ausztráliában ugyanis kóstolható ilyen pizza, sőt, az Australian Heritage Hotelben meg is duplázzák az élvezetet: speciális pizzájukon, amely a Coat of Arms nevet viseli, a kontinensnyi ország két ikonikus állata – az emu és a kenguru – a fő feltét, írja a FoodBeast.
A patinás, közel 120 éves pub Sydney egyik építészeti látványossága, egyben kedvenc vendéglátóhelye is, amelyet mind a helyiek, mind pedig a turisták szívesen látogatnak. A kocsma különleges pizzájának egyik felét kenguru steakkel és paprikával, míg a másikat pácolt emuhússal és lédús helyi paradicsommal megpakolva, majd a sütőből kivéve – az országban őshonos –citrommirtusszal kevert majonézzel meglocsolva kínálják.
A kenguru húsát leginkább az őzéhez hasonlítják, míg a pácolt emu kifejezetten a sovány marhahúsra emlékeztet, s bár mindkét hústípus meglehetősen zsírszegény, a különleges pizzán mégis szaftosak, zamatosak maradnak.