A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Orbán Szilvia

2019. augusztus 12.

Hol van már az idő, amikor egy pizza feltéteként „csak” fűszeres paradicsomszószt és mozzarellát tudtak elképzelni az emberek.

A pizza a világ minden részén ismert és kedvelt étel, amelyet azért – bár sokan ragaszkodnak a hagyományos elkészítéshez – mégis mindenhol kicsit a saját ízlésükre is alakítanak a helyiek. 

Így lehetséges, hogy ami egy olasznak igazi szentségtörés, máshol teljesen természetes feltét: az ananász, a tejföl, a zöldborsó… vagy éppen a kenguruhús. 

A világ túlfelén, a távoli Ausztráliában ugyanis kóstolható ilyen pizza, sőt, az Australian Heritage Hotelben meg is duplázzák az élvezetet: speciális pizzájukon, amely a Coat of Arms nevet viseli, a kontinensnyi ország két ikonikus állata – az emu és a kenguru – a fő feltét, írja a FoodBeast.  

A patinás, közel 120 éves pub Sydney egyik építészeti látványossága, egyben kedvenc vendéglátóhelye is, amelyet mind a helyiek, mind pedig a turisták szívesen látogatnak. A kocsma különleges pizzájának egyik felét kenguru steakkel és paprikával, míg a másikat pácolt emuhússal és lédús helyi paradicsommal megpakolva, majd a sütőből kivéve – az országban őshonos –citrommirtusszal kevert majonézzel meglocsolva kínálják. 

A kenguru húsát leginkább az őzéhez hasonlítják, míg a pácolt emu kifejezetten a sovány marhahúsra emlékeztet, s bár mindkét hústípus meglehetősen zsírszegény, a különleges pizzán mégis szaftosak, zamatosak maradnak.