Cikkek

Gellért Gábor

2023. január 23.

Harmadik lett a Bocuse D’Or Lyon-i világdöntőjén a magyar csapat. Dalnoki Bence, séf és Nyikos Patrik, commis. A csapatfőnök Széll Tamás volt, míg elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke. Holnap a bajnokokat látják vendégül egy pazar reggelire!


Hamvas Zoltánt sikerült elérnünk néhány perccel a hatalmas eredmény után. Nem is kérdeztünk semmit, mert boldogan és fáradtan mondta el a gondolatait.


Nem hittük el, amikor meghallottuk a szót: Hungary. Persze nagyon jó érzéseink voltak. A srácok zseniálisan versenyeztek, nemcsak hogy nem hibáztak, a legjobbjukat hozták. Persze az ember információk után áhítozik. De ilyenkor nincs tisztánlátás. Mindenki a végletekig udvarias, és elmondják, hogy a magyarok éremesélyesek, de szerintem ilyet másoknak is mondtak. Aztán minket hívtak a dobogóra. Szerintem ez több mint nagy eredmény. Azt mutatja, hogy a magyar gasztronómia szakembergárdája egyre jobb és erősebb. Rengeteg a tehetséges fiatal, akikre fel lehet építeni a jövőt. Mérföldkő a magyar gasztronómia történetében. Egy hosszú-hosszú munka elismerése.


Mi történik még ma este?

Van még egy kötelező lezáró eseménye a versenynek. Oda most elmegyünk, megünnepelnek minket, aztán beájulunk az ágyba, mert holnap hivatalosak vagyunk a bajnokok reggelijére. Ide csak az érmesek kapnak meghívót. Paul Bocuse éttermében vendégelnek meg minket. Nagy megtiszteltetés ez a fiataljainknak, Tamás pedig régóta megérdemelt már egy jó reggelit.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek