A Vajdaság egyik gasztronómiai csúcsteljesítménye az Óbecse Gasztro Feszt a csodálatos Goran Parkban. Először járt a fesztiválon a SVÉT csapata. A Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai ezúttal is bebizonyították, hogy nemcsak főzni, alkotni akarnak.
A gasztronómia csoportosulásai konkrét célok mentén létesülnek. Ezek tisztelendő célok. A Balatoni Kör például a négy évszakos Balaton gondolatát tűzte a zászlójára. A Megfőzzük Almádit a helyi vendéglátósokat fogja össze, akik együtt tesznek a településért és a hozzájuk érkező vendégekért.
A Stílusos Vidéki Éttermiség azzal a céllal alakult meg, hogy bebizonyítsa – vidéken is lehet magas színvonalú, innovatív éttermeket működtetni. De ennél sokkal többet tesznek. Például tananyagot fejlesztenek, amellyel a szakácstanulók minőségi oktatását kívánják kialakítani. A tananyag 14 modulból áll, és most készült el.
Kapcsolatokat építenek a határon túli magyar területekkel. Erdély és a Felvidék után ezúttal a Vajdaságban főztek a SVÉT séfjei. Néhány éve elindítottak egy együttműködést, amely kapcsán az idei tatai SVÉT-en részt vettek a vajdaságiak is. Ezt viszonozták most az „éttermiségiek”. Ruprecht László vezetésével érkezett a csapat az Óbecse Gasztro Fesztre. A csapattagok: Szűcs György, Turai kastély, Gulyás Tibor, Páskom Gasztroműhely, Tóth Pál, River Diva.
A Goran Parkban 70 termelő kínálta portékáit, a becsei szakácsok kiváló grill ételekkel várták az ebédelni vágyókat, az „extra” fogások elkészítésére pedig a SVÉT séfjeit kérték fel.
Ruprecht László: Kóstolóadagokkal készültünk. Az egyik minőségi, helyi termelő angus marhájából készítettük tatár beefsteak-et. Szűcs Gyuri bevállalt egy izgalmast hallevest. Rácos, intenzív levet készített süllőből. Főételnek mangalicából kreáltunk egy egy újragondolt vadast. Úgy éreztem, hogy jól fogadtak minket, legalábbis megettek mindent, amit főztünk. De nemcsak ezért mentünk Óbecsére. Itt most a legfontosabb a kapcsolatépítés volt, a közös gondolkodás. Úgy gondolom, hogy ami itt most elindult, az egy hosszú távú kapcsolat kezdete. Ahhoz, hogy az emberek jól megférjenek egymás mellett, le kell ülni egy közös asztalhoz enni. Mi most Óbecsén megterítettünk.