Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének receptje
2020. július 20.Skót forró csoki hozzávalók:
- 1 adag forró csoki
- 3 cl whisky
- narancskivonat
A díszítéshez:
- tejszínhab
- cukorkonfetti
Habcsókos whisky
- 4 cl whisky
- 1 nagy kocka jég
- Whisky habkarika (A jól ismert habcsók-receptet fűszerezzük egy cseppnyi whisky-esszenciával!)
A habcsók díszítéséhez:
- céklapor és/vagy citromos cukor
Whisky karamellel
- 4 cl whisky
- házi vanília szirup (vaníliaszirup, citromlé, friss narancs)
A vaníliás whisky tetejére:
- naranccsal és citromhéjjal ízesített, karamellizált tojásfehérjehab
Bár a klasszikus, kandalló mellett bóbiskolós, az ablakon keresztül havas fenyvesekre kikandikálós téli estek még váratnak magukra, a szürke, esős napokat is érdemes bekuckózással befejezni.
Ebben pedig a takarónk és kedvenc könyvünk mellett nem is lehetne jobb partnerünk, mint egy-egy különleges, téliesített whisky-variáció, ami garantáltan felmelegít és az ízlelőbimbóinkat sem hagyja hidegen.
Skót forró csoki
A skótok számára a whisky olyan, mint nekünk paprika: minden ízletesebb lesz tőle, ebbe pedig a forró csoki is beletartozik!
A méltatlanul elhanyagolt brit gasztronómia világhírű elemeiből fantasztikus ízélményt kreálhatunk: nem kell hozzá más, csak az angol eredetű édesség, a habcsók és a skótok nemzeti itala.
A whiskyhez általában nem a karamell vagy a vanília ízét társítanánk, pedig kiváló kiegészítői az „élet vizének”.
koktél , whisky , forró csoki , narancskivonat , tejszínhab , cukorkonfetti , házi vanília szirup , céklapor , tojás