Hírek

Orbán Szilvia

2021. július 15.

Tripadvisor , utazás , élmény , gasztroélmény , lista

A Tripadvisor nevű utazási site minden évben közzéteszi a felhasználók által legmagasabbra értékelt élmények listáját.

A gasztronómiai vonatkozású élmények közül 2021-ben az amerikai Tripadvisor-felhasználók tetszését leginkább egy dél-karolinai program nyerte el, közelebbről egy sétálótúra.


A Felfedezetlen Charleston nevet viselő, félnapos program egy evős-borkóstolós-történelmi túra, amelyhez egy főzős program is tartozik. Az élmény során az érdeklődők – avatott vezetőjük segítségével – bejárják a várost, s miközben sokat megtudnak Charleston izgalmas történelméről, betérnek egy-egy ikonikus vendéglátóhelyre is, ahol a leghíresebb fogások közül kóstolhatnak. A program végén egy helyi séf, Forrest Parker a csoport előtt készíti el az ebédet, és a befizetők megtanulhatnak három jellegzetes Lowcountry receptet is, amelyekhez természetesen illő bor is jár.


Világviszonylatban a portálon listázott kalandok közül idén egy dubaji jetski-túra volt a legnépszerűbb program, amely során a vendégeket a leghíresebb dubaji látványosságok előtt ültetik a gyorsan robogó vízi járgányokra. Az Egyesült Államokban pedig egy kajaktúra viszi a prímet a floridai Shell Key természetvédelmi területen, a Tampa-öbölben.


A Tripadvisor közleményében az olvasható, hogy

idén a felhasználók körében leginkább a szabadtéri – gyakran vizes – programok hódítottak, amit a weboldal elsősorban a világjárvánnyal és annak következményeivel indokol.

Az, hogy melyik program, élmény, túra vagy látnivaló végzett az élen, csak egy hosszas elemzői munka végén derülhetett ki, hiszen a felmérés módszertana egyaránt vizsgálta az utazói értékelések mennyiségét és minőségét is a 2020. január 1. és 2021. április 30. közötti időszakban.

„A ’Travelers’ Choice Things To Do’ díjak a maga nemükben egyedülállóak. Azokra a tevékenységekre hívják fel a figyelmet, amelyeket maguk az utazók gondolnak kihagyhatatlannak egy-egy térségbe történő látogatás során”

hangsúlyozta a Tripadvisor élmény szekciójának általános vezetője, Kate Urquhart.


A legjobb fine dining étteremnek járó díjat tavaly júliusban a The French Laundry kapta az USA-ban; kérdés, hogy idén ezen a területen milyen díjat, és kinek osztanak.


A site magyar élményei közül is kiemelkedik néhány gasztroprogram: így például a Taste Hungary vagy a My Personal Budapest túrái, illetve a Faust Borpince és Pálinkakóstoló programjai, amelyeket – az értékelések alapján – nagyon kedvelnek az országba utazók.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra