Gálicz István receptje
2022. május 4.Aioli
Hozzávalók:
- 4 gerezd fekete fokhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tojássárgája
- 2,5 dl extraszűz olívaolaj
- 1 ek dijoni mustár
- só
Tempura
Hozzávalók:
- 2 db tojásfehérje
- 1 db egész tojás
- 20 g keményítő
- 150 g liszt
- 3 dl ásványvíz
- só
- 400 g pucolt garnélafarok
- 1 l olaj a sütéshez
- 2-3 szál újhagyma zöldje a tálaláshoz
Egy mozsárban teljesen krémesre dolgozzuk a fokhagymagerezdeket. Habüstben hozzákeverjük a sót, a tojássárgájákat, a mustárt, és végül fokozatosan az olajat.
A tempurához a tojást és a fehérjét habosra verjük, majd csomómentesre keverjük a liszttel, a keményítővel és a sóval, végül az ásványvízzel palacsintatészta-állagúra hígítjuk.
A garnélafarkakat papírtörlőn leszárítjuk. A tésztába mártjuk, majd az olajban aranybarnára sütjük. Forrón a fekete fokhagymás aiolival tálaljuk.
fekete fokhagyma , fokhagyma , tojás , olívaolaj , liszt , dijoni mustár , garnélarákfarok , újhagyma