A Duplakert étterem receptje
2022. június 29.- lasagnetészta
- friss spenót (vagy leveles mirelit)
- aszalt paradicsom
- só, bors, fokhagyma
- besamel és gorgonzola
- karamellizált körte és dió
A spenótot kevés olajon megpároljuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Közben elkészítjük a besamelt (vaj, lisz, tej, só, bors, szerecsendió), a legvégén gorgonzolát reszelve a mártásba.
Az aszalt paradicsomot vízbe áztatjuk, vagy olajban eltett paradicsomot használunk apróra vágva.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, és rétegezzük a hozzávalókat. A tetejére mártás kerüljön. 180 fokos sütőben lefóliázva, 35-40 percig sütjük, majd fólia nélkül bármilyen sajtot ráreszelve megpirítjuk.
A körtét és a diót karamellizálljuk, és talaláskor az étel tetejére halmozzuk.