Receptek

Körtés-spenótos lasagne

A Duplakert étterem receptje

2022. június 29.
  • lasagnetészta
  • friss spenót (vagy leveles mirelit)
  • aszalt paradicsom
  • só, bors, fokhagyma
  • besamel és gorgonzola
  • karamellizált körte és dió

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A spenótot kevés olajon megpároljuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Közben elkészítjük a besamelt (vaj, lisz, tej, só, bors, szerecsendió), a legvégén gorgonzolát reszelve a mártásba.

Az aszalt paradicsomot vízbe áztatjuk, vagy olajban eltett paradicsomot használunk apróra vágva.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, és rétegezzük a hozzávalókat. A tetejére mártás kerüljön. 180 fokos sütőben lefóliázva, 35-40 percig sütjük, majd fólia nélkül bármilyen sajtot ráreszelve megpirítjuk.

A körtét és a diót karamellizálljuk, és talaláskor az étel tetejére halmozzuk.

lasagne , körte , dió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra