Hírek

Kitzinger Szonja

2022. október 31.

Véget ért World Chocolate Masters Párizsban, ahol Menyhárt Attila a Four Seasons Gresham Palace cukrásza a második versenynapig jutott, így nem került be a legjobb 10 közé. A sikere így is elvitathatatlan, magyar versenyző ugyanis még soha nem jutott be a verseny világdöntőjébe. Igazából még közép-európai döntőt sem nyertünk soha.


Az eseményt átélhetjük Ádám Norbert kameráján keresztül, aki végigfotózta a döntő három napját, az ő szavai segítenek a versenyfeladatok közt eligazodni. 



A szombati első feladatban (#SHARE desszert) egy meglepetés dobozt kellett készíteni a "hirtelen betoppanó hat barátnak". Ennek a desszertnek az alapja a világhírű Tokaji Aszú lett. Mindezt ráadásul 3D-nyomtatott csokoládéformában kellett végrehajtani. "Itt a Tokaji aszú adta az inspirációt, jóbarátom, a Szepsy Pince közreműködésével, fügével és dióval párosítva, interaktív videóval és Le Parfum - Zólyomi Zsolt Parfümériái által tervezett parfümmel" – segített a további értelmezésben Menyhárt Attila.




A következő feladatban (#WOW) egy szabadon elképzelt, de a méret tekintetében pontosan meghatározott kirakatot kellett megépíteni csokoládéból. Attila minden apró elemet Budapestről hozhatott, de az alkotást a helyszínen kellett összeállítania mindössze három óra alatt.




A versenyfeladattal Menyhárt Attila Budapest ikonikus pontjait mutatta be a zsűrinek. A tervezésben az Edinas Paper segített neki, míg a kivitelezésben Domonkos Dávid. A budapesti látképen a Szabadság-szobor kapott egy extra bonbont, sőt a térplasztika forgott is.



Vasárnap délután Attila egy tejberizses desszertet készített alföldi kamillával. Majd következett a bonbonos feladat, amiben a birsalmát borsikafűvel kombinálta.



Sosem érdemes azon gondolkodni, hogy "mi lett volna, ha...". De hadd mutassuk meg, mivel készült Menyhárt Attila a hajrára. A World Chocolate Masters utolsó napján a versenyzőknek egy mono desszertet (egyszemélyes tortát) kellett elkészíteniük három verzióban úgy, hogy három korcsoportnak is a kedvére tegyen. Attila az eckler fánkot választotta, a legpimaszabb a popcornos verzió lett. 




A képek a felkészülés utolsó hetei alatt készültek, ezeket már nem mutathatta be a versenyen. A rangadót végül hétfőn este Lluc Crusellas, spanyol versenyző nyerte.


Gratulálunk Attilának, szép menetelés volt!


Korábbi cikkeink a témában itt és itt. Egy hosszabb interjú pedig itt érhető el vele.


Attila ezzel a desszerttel jutott ki a kelet-európai döntőből a párizsi világdöntőbe.




Képek: Ádám Norbert

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Recept ajánló