Kétszer halasztották el a cukrászok világversenyét, de ma végre bizonyíthat Menyhárt Attila: február 9-én, reggel kilenc órakor kezdetét veszi a World Chocolate Masters közép-európai selejtezője.
A közelmúltban a Magyar Konyhának is interjút adott cukrász Markus Weber (Németország) és Johannes Warmuth (Ausztria) ellen küzd: a győztes kvalifikálja magát a franciaországi, Párizsban megrendezendő világdöntőre.
Menyhárt Attila esélyeit nehezíti, hogy a zsűriben csak osztrák és német tagok vannak: Matthias Ludwigs, Martin Studeny és Lothar Buss döntenek arról, hogy ki a legjobb az este 18.30-ig tartó cukrászversenyen, ahol több, kötelező feladatot kell megoldani.
1. TASTE – friss napi desszert, fagyasztás nélküli technikával készítve
2. DESIGN – csokoládészobor, 5 kilogrammot nem meghaladó össztömegben
3. SNACK – street food desszert, melynek teljes egészében növényi összetevőkből kell, készülnie – a csomagolásnak is
4. BONBON – csokoládé bonbon maximum 12 g tömeggel, legalább kétféle textúrával, E-számos összetevők nélkül.
5. YOU – ráadás feladat, egy 3 perces videófilm összeállítása, mely jól illusztrálja az alkotások koncepcióját, elkészítésének főbb mozzanatait.
"A koronavírus miatt közel két éve húzódó selejtező február 9-én Németországban valósággá válik. A 8,5 órás verseny alatt öt feladatot kell teljesítenem, melyek mindegyike összefügg a verseny idei alapfilozófiájával, mely nem más, mint a holnap: #TMRW.
Mindegyike szorosan kapcsolódik a csokoládéhoz – a munkásságom során is kiemelten fontos alapanyaghoz
– mely egyben össze is függ az általam választott tematikával, ami nem más, mint a kakaóbab." - mondta el Menyhárt Attila a verseny előtt.