Hírek

Magyar Konyha

2024. május 1.

michelin

A floridai Disney World néhány napja hivatalosan sem csupán élménypark, hanem igazi gasztrovidámparknak is nevezhető: Michelin-csillagot kapott a benne működő Victoria & Albert's étterem.

26 floridai étterem kapott Michelin-csillagot áprilisban, köztük a Walt Disney World Resort területén működő Magic Kingdom Park Victoria & Albert's étterme, amely így az egyetlen olyan, amerikai vidámpark által üzemeltetett vendéglátóhely, amelyet csillaggal ajánl a kalauz.

A Victoria & Albert's 1988-ban nyílt meg, és annak ellenére, hogy egy vidámparkban van, nagyon szigorú protokollt tartanak. 10 év alatti gyerekek például nem is látogathatják. A vendégek két menüből választhatnak, ezek ára fejenként 295 dollárról indul.




A degusztációs menüt Matthew Sowers séf és Ally Rogers cukrász állította össze. Modern amerikai ételeket tartalmaz, – ahogy a Michelin fogalmaz – kortárs lendülettel, ázsiai hatásokkal, olyan alapanyagokból mint a homár, a serrano iberico és a Wagyu marhahús.

Az étterem borlapja külön elismerést érdemelt, a gyűjtemény ugyanis több mint 500 bort tartalmaz a világ 35 régiójából, köztük a XX. század elejéről származó, muzeális tételeket is. Természetesen ajánlottak a koktélok, beleértve azok alkoholmentes változatai is, sőt, a vendégek a világ minden tájáról származó ásványvizek közül is válogathatnak.




A gasztronómia iránt érdeklődő Disney-rajongóknak nem árt észnél lenniük, ha kipróbálnák Matthew Sowers és Ally Rogers menüjét. A Victoria & Albert's asztalai csak a Disney-ben megszálló vendégek számára foglalhatók, az érkezés előtt minimum 60 nappal.


Fotók: Guide.michelin.com

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek