Segal Viktor receptje
2020. szeptember 23.- 4 db alma félbevágva, magháza kivájva (magyar fajta, sikulai vagy pónyik)
- 1 ek méz
- 3 db szegfűszeg
- 1 kisebb db egész fahéj
- 1/2 rúd vanília
GYÖMBÉRES ÁFONYA
HOZZÁVALÓK:
- 1 tk reszelt gyömbér
- 10 dkg áfonya
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A reszelt gyömbért elkeverjük az áfonyával. Egy kis lábosban lassan felmelegítjük a mézet, a szegfűszeget, a fahéjat, a kimagozott vaníliát a vaníliarúddal együtt. Amikor forr, levesszük a tűzről. A félbevágott almát sütőlapra helyezzük, meglocsoljuk 1-1 evőkanál fűszeres sziruppal, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A közben kihűlt szirupból 1-2 evőkanállal hozzákeverünk az áfonyához.
TÁLALÁS:
Az áfonyát a tányérra helyezzük, rátesszük az almát, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.
alma , méz , áfonya , szegfűszeg , vaníliarúd , fahéj , gyömbér