A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mézben párolt alma gyömbéres áfonyával

Segal Viktor receptje

2020. szeptember 23.
  • 4 db alma félbevágva, magháza kivájva (magyar fajta, sikulai vagy pónyik)
  • 1 ek méz
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 kisebb db egész fahéj
  • 1/2 rúd vanília

GYÖMBÉRES ÁFONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 10 dkg áfonya
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A reszelt gyömbért elkeverjük az áfonyával. Egy kis lábosban lassan felmelegítjük a mézet, a szegfűszeget, a fahéjat, a kimagozott vaníliát a vaníliarúddal együtt. Amikor forr, levesszük a tűzről. A félbevágott almát sütőlapra helyezzük, meglocsoljuk 1-1 evőkanál fűszeres sziruppal, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A közben kihűlt szirupból 1-2 evőkanállal hozzákeverünk az áfonyához.

TÁLALÁS:
Az áfonyát a tányérra helyezzük, rátesszük az almát, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.

ÉRDEKESSÉG: Ez az étel úgy hat, mint egy afrodiziákum.




alma , méz , áfonya , szegfűszeg , vaníliarúd , fahéj , gyömbér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra