Hírek

Magyar Konyha

2023. december 7.

Kreinbacher , pezsgő

A Kreinbacher pezsgők immár egy évtizede állandó szereplői az év végi ünnepeknek, legyen szó családi, baráti, munkahelyi koccintásról vagy ajándékozásról. A jól ismert kedvencek mellett most három igazán rendkívüli tételt kínálnak, hogy segítsenek még emlékezetesebbé tenni az idei ünneplést. Az extrém száraz stílus kedvelőinek, az érlelt és komplex pezsgők szerelmeseinek, de a feltűnő, merész külsejű pezsgőt keresőknek is érdemes szétnézi kínálatukban.


EXTRA BRUT

A pezsgőkészítés során az alapborok házasítása és a tökéletes dosage megtalálása végtelen lehetőséggel csábít. De melyik lesz a legjobb? Vagy létezik többféle harmónia? Ezek a kérdések hajtják a kísérletező kedvet, aminek köszönhetően született tavaly az egyszeri kiadásnak szánt Extra Brut pezsgő. A tétel rövid pályafutása alatt nagy sikert aratott, ezért úgy döntöttek, idén újra meglepik vele rajongóit. Szikár, lendületes pezsgő, ami 48% chardonnay, 39% furmint, 9% pinot blanc, 4% pinot noir házasításával született. A próbák alapján ismét 4, 5 g/l dosage-zsal készült, viszont az alapbor 3 %-át 8 hónapon keresztül érlelték hordóban, és a házasítás során 9 % réserve bort is használtak.


BRUT NATURE 2019 MAGNUM

Mindezidáig nem készült magnum a Brut Nature pezsgőből, az újdonság a 2019-es évjárattal és merész külsővel mutatkozik be. A pezsgő 33% furmint és 33% chardonnay mellett 24% pinot noir és 10% pinot blanc házasításával született, mintegy három évet töltött seprőn. Friss, lendületes tétel, amely mégis precizitást és kimagasló komplexitást mutat.

Az új tételhez az egyediséget és a kifejezés szabadságát ünneplő különleges megjelenés társul: a pezsgők klasszikusan elegáns világát a street arttal ötvöző palackok mindegyike egyedileg, kézzel készült és sorszámozott. Mindössze 1000 palack készült, amelyek között nincs két egyforma.

A tiszta, őszinte íz kedvelőinek ajánlott, akik mernek szembenézni a valósággal. Mert az élet nem mindig csak tündöklés és csillogás.


ÉGOÏSTE 2017


Minden ház „koronaékszere” a prestige cuvée, melyet a legkiválóbb évjáratokból származó, válogatott alapborokból házasítanak, az alaptételekhez képest jóval hosszabban érlelnek, hogy komplexitás és kifinomultság tekintetében mindennél szebb eredményt nyújtson. A Kreinbacher Birtokon már a kezdetektől dédelgették azt az álmot, hogy egyszer ők is bemutassák prestige cuvée-jüket. Ez lett az ÉGOÏSTE, ami a 2017-es évjárattal mutatkozik be, 50 % furmint és 50 % chardonnay házasítás, 60 hónapot töltött seprőn, az alapbor 11 %- a hordóban érlelődött és 6 g/l dosage-t kapott.

Az ÉGOÏSTE annak szól, aki magával szemben a legmagasabb elvárásokat támasztja, ezekből nem enged, ezt várja el másoktól is, és úgy érzi, a kemény elvárásoknak való megfelelés után a legjobb jár neki. Annak szól, aki meg tudja élni azokat a pillanatokat, amikor csak ő számít. Le tud ülni egy nehéz projekt, egy durva nap végén egyedül, és élvezni saját maga társaságát.


Mindhárom tétel alacsony palackszámban készült, ezért most érdemes lecsapni rájuk. Elérhetőek a Bortársaság boltjainak és webshopjának kínálatában, de csak a készlet erejéig.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek