Hírek

A Stand25 Bisztróban mutatkozott be a Magyar Bocuse d’Or Akadémia immáron harmadik saját kiadású könyve, a Best of Hungary. A kötetben az összes magyar Michelin-csillagos étterem séfje közreműködött, de természetesen a 2022-23-as sikeres magyar Bocuse d’Or szereplés részletei is helyet kaptak benne.


Az elmúlt év kiemelkedően fontos volt a magyar gasztronómia történetében.


Tavaly márciusban Dalnoki Bence vezetésével második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or Europe Budapesten megrendezett fordulójában.


Novemberben számos új Michelin-csillaggal gazdagodtak a magyar éttermek, nemcsak Budapesten, hanem vidéken is.


Két Michelin-csillagos étteremmé vált a budapesti Stand és a tatai Platán is.


2023 januárjában pedig megszületett minden idők eddigi legnagyobb hazai Bocuse d’Or sikere: a magyar csapat a bronz szobrot vezette át a verseny lyoni döntőjében.


Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke azt mondja, ezek az eredmények mindenképp azt mondatják velünk, hogy álljunk meg egy pillanatra és ünnepeljünk, hiszen van rá okunk. A Best of Hungary kiadvány is ezeknek a sikereknek az ünneplésére jött létre, illetve azért, hogy a Bocuse d’Or versenyzések során megszerzett tudást és tapasztalatot közkinccsé tegye, elsősorban a szakma számára.


A könyvben minden magyar Michelin-csillagos étterem séfje bemutat 2-2 receptet, amelynek fő alapanyaga az elmúlt évek Bocuse d’Or versenyeinek valamelyik kötelező alapanyaga. A kiadványban szerepelnek Dalnoki Bence és a magyar csapat európai ezüst, valamint lyoni bronz szobrot érő receptjei is, amelyek fontos tudást adnak át a magyar szakácsoknak, illetve a jövő generációinak.


A kiadvány további fontos küldetése, hogy motivációt adjon a fiataloknak, hogy akár Dalnoki Bence példáján keresztül is kedvet kapjanak a szakács pályához, hiszen az elért sikerek csak akkor lesznek maradandók, ha mindig lesz, aki tovább viszi őket.


A könyvbemutatón az új Bocuse d’Or szezon alakulásának részleteit is kihirdették. A magyar Bocuse d’Or Akadémia május 31-ig várja a jelentkezéseket. A pályázat részletei hamarosan felkerülnek a Magyar Bocuse d’Or Akadémia honlapjára, valamint Facebook oldalára.


A Best of Hungary a Magyar Bocuse d’Or Akadémia kiadásában jelent meg.


Fotók: Fekete Antonio

Kapcsolódó cikkek