Hírek

Magyar Konyha

2024. március 19.

A Bocuse d’Or európai döntőjének első napján, a norvégiai Trondheimben tíz csapat mutatta be az általuk készített hal- és hústálakat. A magyar küldöttség holnap következik, Szepsi aszúval és makói hagymával is készülnek.

Izland kezdte kedd reggel a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét Norvégia gasztronómiai fővárosában, Trondheimben. Őket a lengyel, a francia, a spanyol, majd a cseh csapat követte, ezt követően pedig Hollandia, Dánia, Olaszország, Németország, végül a házigazdák séfjei következtek.

A szerdai folytatásban utolsóként, fél 11-kor kezd majd hozzá a munkához Kelemen Roland séf, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető, és 16 óráig kell prezentálniuk a hústálat és a haltálat. A magyar küldöttség előtt Észtország, Belgium, az Egyesült Királyság, Svédország, Szlovákia, Törökország, Litvánia, Finnország és Svájc csapata mutatja be, mit alkotnak a kötelező alapanyagok felhasználásával.




A haltál két fő összetevője idén a lofoteni skrei, egy Norvégiában honos tőkehal és a fröyai fésűkagyló. Amint azt korábban megírtuk, ehhez két zöldségköretet kell majd készíteni, valamint egy harmadikat, amelyben a tőkehalnak is szerepelnie kell.




A hústányér témája a Röros régióból származó rénszarvas-fartő, amihez az állat nyelvét és a lábszárát is fel kell használni, illetve további kötelező elem az Aquavit, egy speciális fűszerkeverékkel ízesített párlat. A magyar csapat a fentieket kombinálja majd karamellizált makói hagymával és Szepsy aszúval.

Az európai döntőről tíz csapat jut majd tovább a szakácsverseny 2025. januárjában esedékes Lyoni döntőjére. A verseny élőben követhető a Bocuse d’Or hivatalos oldalán.

Kapcsolódó cikkek