Mi legyen egy a Gerbeaud-ban keletkező rengeteg kávézaccal? Az Onyx étterem 15 éves múltja szorosan összefonódik a legendás kávéházzal – a választ is náluk kell keresni.
A pénteken kezdődő Gourmet fesztivál témája idén az örökség, amit érdekes és környezettudatos módon érhetünk tetten az Onyx Műhely fesztiválmenüjében. A kávézaccnak egy olyan körforgását és felhasználását valósítják meg, ami
megjelenik nem csak ételeikben, de az újrahasznosított tálalóeszközeikben is, amik a Gerbeaud-ban használt zaccból készülnek külön erre az alkalomra.
A kávézaccon laskagombát termesztettek a Gombajóval közösen Budafokon, amiből a Betakarítás előételük készül. A Feldolgozás főétel pecsenyelevét Gerbeaud kávéval ízesítik és desszertjük, míg az Áztatás piskótájában a rumos kávézacc-kivonat jelenik meg.
A Woplával közösen a kávéházban megmaradó zaccból fejlesztették ki száz százalékban lebomló tálakat, amelyekben a Gourmet fesztiválon kínálják ételeiket. A kávé aromatérképe alapján készültek fogásaik, melyekre egy sorozatként tekintenek. A kávéházból örökölt régi fagylaltoskanállal tálalnak, ezért mindegyik fogás gombóc formájú lesz.