Hírek

MKO

2021. augusztus 30.

Több mint harminc kiállító - köztük az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagot szerzett séf, Mészáros Ádám, az esztergomi Bistro42 vezetője, Barna Ádám, illetve a portugál Tiago Sabarigo séf ételeivel is találkozhat a közönség szeptember 3. és 5. között a debreceni Nagyerdőben, az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

A háromnapos esemény nemcsak a gourmet közönséget, hanem a szakmát is megszólította, annak érdekében, hogy testközelből lehetőség nyíljon az érdeklődőknek a tapasztalatcserére, inspirációra. Teszik azt annak a meggyőződésnek a szellemében, hogy a fejlett gasztronómia jövője a helyi kistermelőkre és a minőségi alapanyagokra épül.

Idén is a legismertebb magyar séfekkel, éttermekkel látogathatunk. A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztárséfek és éttermek is bemutatkoznak.

A következő éttermek képviseltetik magukat:


Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Babka Budapest,
Big Fish (Budapest), Bistro42 Étterem (Esztergom), BOTANIQ Turai Kastély, Essência Restaurant (Budapest) Ikon Restaurant (Debrecen), Leves (Miskolc), Kis Padlizsán (Debrecen), Laurel Budapest, Paparazzi Kitchen & Bar (Debrecen) Pálma Pub (Debrecen), a SVÉT éttermi pont (többek között a Macok Bisztró és a Jankovich Kúria részvételével), a Végállomás Bistorant (Miskolc), Wok To Box (Debrecen).

A minőségi street food jegyében itt lesz a Grillakadémia (Debrecen), a Duck You (Gléda Vendéglő Budapest).

Megkóstolhatjuk a Kiss Virág Cukrászda (Debrecen), a Jardin (Debrecen) a Mákvirág Cukrászda (Debrecen) csodás süteményeit, a Panificio Il Basilico és Szabi, a Pék (Budapest) különleges pékáruit. A Cioccolatte fagyiműhelye (Budapest) igazi itáliai fagylaltjaikkal hódítják meg a közönséget.

Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen) és a konyha piaca — SVÉT termelői- és gasztrovásár.

Az italkínálatot többek között a Bortársaság, a DiVino, a Szentkirályi Ásványvíz, a Monyo brewhouse, a Champagne Taittinger forgalmazója a Bor és Más Kft. nyújtja.

A koktélokat Boutiq Bár (Budapest), a Paparazzi Kitchen & Bar (Debrecen) és a Maszek Debrecen kínálja. A kávécsodákról a Black Sheep Roastery & Coffee gondoskodik.

A gyerekekre is külön gondoltak a szervezők, ezért számukra ismét megnyílik a Zsebséf terasz!



Hagyományteremtő szándékkal 2018-ban indult útjára a Debrecziner Gourmet-díj, amelynek keretében idén is a kilátogató közönség közvetlenül szavazhat és választhatja ki a legjobbnak tartott kiállítót. A szavazók között értékes nyereményeket többek között Wizz Air repülőjegyeket sorsolnak ki.

A legtöbb szavazatot kapott étterem pedig a rendezvény zárónapján Rácz Róbert szobrászművész alkotását kapja meg. A vándordíjat legutóbb (2019) az Ikon Debrecen és az Anyukám mondta közösen nyerte el.


További információk: www.debreczinergourmet.hu

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra