Hírek

Orbán Szilvia

2020. december 16.

koronavírus , járvány , pandémia , korlátozások , brit , bár

A brit korlátozások sújtják a bárokat, de a gyülekezeteket nem, ezt használná ki egy nottinghami vállalkozás.

December elején újabb járványellenes intézkedések léptek életbe az Egyesült Királyságban. A változtatás lényege az, hogy a döntéshozók felismerték: a koronavírus terjedése és fenyegetése az országban nem egyenletes, vagyis vannak területek, ahol nagyobb a veszély, és vannak olyanok, ahol mérsékeltebb. A háromlépcsős biztonságossági szintet ennek alapján a szakértők a „közepestől” a „nagyon magasig” határozták meg.

A besorolás szerint egész Nottinghamshire megye – beleértve természetesen Nottingham városát is – a Tier3, azaz a legnagyobb rizikófaktorú csoportba tartozik, ennek megfelelően 6 főnél nagyobb csoportok nem gyűlhetnek össze még a szabadban sem, minden szórakoztató létesítményt be kell zárni, és a vendéglátóhelyek sem szolgálhatnak ki helyben, csupán elvitelre és rendelésre van lehetőség.

Mindez a gyakorlatban a 400 Rabbit nevű bárnak azt jelenti, hogy továbbra sem nyithat ki – azonban a 400 Nyúl Egyháza elvileg nyitva tarthatja a kapuit. Az intézkedések ugyanis úgy szólnak, hogy az imahelyek továbbra is folytathatják munkájukat és kínálhatják szolgáltatásaikat, függetlenül attól, hogy az épület milyen biztonsági övezetben található.


Ezt a kiskaput használta ki a tequilabár tulajdonosa, aki a hírek szerint már be is adta a papírokat, benne a kérelemmel, hogy a csehóját „istentiszteleti találkozók helyszínévé” minősítsék.

„Az egész egy tréfa, de azért van egy komoly alapja is” – magyarázta a Notthinghamshire Live-nak a tulajdonos, James Aspell. „Az új intézkedések arra kényszerítenek bennünket, hogy zárva tartsunk, és valószínűleg hónapok fognak még eltelni, míg újra a régi kerékvágásba zökken minden. Nálunk nincs étlap, nem szolgálunk fel ételeket, szóval ha egy másik besorolásba tartoznánk, akkor sem nyithatnánk ki.”

Ebből az alapállásból született meg a 400 Nyúl Egyházának gondolata.

„Csatlakozz hozzánk, amikor elindulunk azon az úton, ahol biztosan nem válaszolunk majd az élet nagy kérdéseire” – írják weboldalukon. „Az olyanokra, mint hogy miért vagyunk itt, mi az élet értelme, Frodó egyszerűen miért nem pattant fel egy Sas hátára Mordorba menet, vagy hogy a Dominos miért hagyott fel a dupla dekadencia pizzaalapok készítésével?”

A gyülekezet leendő tagjai eldönthetik: ingyenes, tagságot igazoló bizonyítvánnyal és meghívóval járó „nyuszihívő”, vagy inkább (10 fontért) az „igazságos nyulak tisztelendője” státuszt választják – utóbbiért jár plusz egy póló is.


A „tisztelendő” tagoktól befolyt összeget a bár egyébként egy hajléktalanokat meleg étellel, tisztálkodási lehetőséggel és ruházattal segítő központ számára ajánlotta fel.


Aspell úgy gondolja, hogy a járvány elleni védekezés során a vendéglátóhelyekkel igazságtalanul járnak el, hiszen például a fitnesztermek, vagy a masszázsszalonok továbbra is működhetnek, sőt, sok helyen a karácsonyi vásárok is megnyithatták a kapuikat. Úgy gondolja, hogy a beadott kérelemmel rámutathat a kormányzat által elrendelt zárlat képmutató álszentségére.

A tulajdonos ugyanakkor elmondta: ha a kérelmét elfogadják, a bár újranyit. De ha nem, akkor a 400 Rabbits természetesen zárva tart egészen addig, amíg a kormány úgy nem határoz, hogy a vendéglátóhelyek újra kinyithatnak a térségben.

„Nem célunk senkit sem megbántani, és nem fogunk szabályt szegni” – szögezte le.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra