Hírek

MKO

2022. május 12.

Két nagyarany-, hat arany- és két ezüstéremmel a VinAgora Nemzetközi Borverseny történetének legjobb eredményét érte el a Thummerer Pincészet. E páratlan teljesítmény méltó emléket állít a tavaly elhunyt legendás borász, Thummerer Vilmos emlékének.

„Kimondhatatlanul örülünk az eredménynek.

Úgy érezzük, hogy ez a siker felteszi a koronát a nagypapám életművére. Megható, hogy a nyertes tételek mindegyikében benne van a keze munkája, ezt a sikert neki ajánljuk”

– mondta elérzékenyülve Pulay Polett, Thummerer Vilmos unokája, a pincészet gazdasági vezetője.

A szőlészettel és borászattal foglalkozó családi vállalkozást 1984-ben Thummerer Vilmos alapította. A Thummerer Pincészet mára az egri borvidék meghatározó borászatává vált. Saját telepítésű, mintegy 100 hektáros szőlőterület terméséből készítik boraikat, pezsgőiket, pálinkáikat.

„Azon, hogy a pincészet borai ilyen elsöprő sikert arattak a 23. VinAgorán, én egyáltalán nem csodálkozom. Sőt, van ebben valami törvényszerűség. A több évtizedes kitartó munka, szorgalom, s a rengeteg felhalmozott tapasztalat egyenes ágon vezette a pincét ehhez a sikerhez. A sikerhez, ami egyértelműen egy erős vezető nevéhez fűződik, Thummerer Vilmos megállíthatatlan volt egész életében, s öröksége jó kezekbe került. Mert továbbra is az ő szellemisége vezeti a pincét, megállíthatatlanul” – fogalmazott Kovács Antal sommelier, aki szinte a kezdetektől ismeri és máig nyomon követi a Thummerer Pincészet fejlődését.

A családi pincészet bizakodva tekint a jövőbe:

új cabernet saugvignon és cabernet franc telepítésekkel tovább bővül a szőlőterület, valamint új termékcsalád kerül idén bevezetésre, folytatva az alapító munkáját.

És ami a legfontosabb, az idei kivételesen jó évjáratnak ígérkezik, igazi nagyborok teremhetnek, mint a most díjazott, 2018-as évjáratból származók.

A díjazott Thummerer-tételek


Az áprilisban Budapesten megrendezett 23. VinAgora Nemzetközi Borversenyen összesen 941 minta vett részt, 16 bortermelő országot képviselve. A rangos megmérettetésen tíz Thummerer-tétel ért el sikert.

Nagyaranyérmet nyert a Thummerer Vili Papa Egri Cuvée Superior és a Thummerer Egri Cabernet Franc Superior Válogatás. Utóbbi a Legjobb magyar cabernet franc díjat is elnyerte.

Aranyérmet nyert a Thummerer Egri Cabernet Franc-Merlot, a Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Mezey-Öreg dűlő, a Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged dűlő, a Thummerer Tekenőháti Merlot Grand Superior, a Thummerer Egri Syrah Superior Válogatás – ami a Legjobb syrah, valamint a Thummerer Egri Cabernet Sauvignon Superior Válogatás, ami a Legjobb magyar cabernet sauvignon lett egyúttal.

Ezüstérmet az Egri Csillag és a Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé nyertek.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek