Hírek

MKO

2021. december 6.

Kiderült, melyek a szerzetesek kedvenc ünnepi ételei, amelyek fel is kerültek a katolikus nemzeti kegyhely éttermének étlapjára. A ferencesek ihlette leves, főétel és desszert csak decemberben szerepel a menüsoron, viszont a Szerzetesek titka nevű palóc fogás, amely a Geofood védjegyet is megkapta, az ünnepek után is fennmarad az étlapon.

Különleges ételekkel bővült a mátraverebély-szentkúti Szent Jakab étterem kínálata: az ünnepi időszakra felkerültek a helyi ferences szerzetesek kedvenc ételei. Egy sütőtök krémleves, egy aszalt szilvával és sajttal töltött pulykamell, édesburgonyapürével és egy mákos guba.

Négy ferences szerzetes él és teljesít szolgálatot a Mária-kegyhelyen, akik a régi szokás szerint advent alatt tartják a böjtöt,

de a vendégeknek elárulták kedvenc ételeiket, s ezek év végéig fel is kerültek az étlapra.

Az említett finomságok mellett ott szerepel még az étlapon a Novohrad-Nógrád Geoparktól Geofood védjegyet is elnyert fogás, amelynek alapanyagai 60%-ban helyi termelőktől származnak. Ez az étel egész évben elérhető a vendégek számára. A fűszeres, kolbászos, gombás raguval töltött tócsni, házi készítésű savanyúsággal tálalva már most a vendégek egyik kedvence.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra