Hírek

A szakma nagyágyúit sorakoztatja fel Magyarország első Michelin-csillagos étterme: újranyit a Costes.

A Ráday utcai Costes volt az első magyarországi étterem, amely 2009-ben elnyerte a Michelin-csillagos minősítést, ez volt az első igazán nagy mérföldkő a modern magyar gasztronómia fejlődésében.
Miguel Rocha Vieira 12 évig volt a Costes-csoport executive séfje, tavaly viszont leköszönt a pozícióról, a Costes-csoport második éttermét, a szintén Michelin-csillagos Costes Downtown élén 2022. január 1-jén Molnár Márk váltotta. A szakember 20 éves külföldi munkásságát megszakítva vállal munkát itthon.

Önéletrajzában tíz ország (többek között Japán, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország,Spanyolország, Vietnám, Dubaj) 23 étterme szerepel – ezek közül hat étterem egy, kettő, illetve három Michelin-csillaggal díjazott. Molnár Márk karrierjében a leghosszabb periódus az ázsiai kontinenshez köthető. 

A Ráday utcai Costesről a 2020 tavaszi bezárása óta keveset hallhattunk: pop-up eseményeken találkozhattunk vele, de a Downtownnal ellentétben nem nyitott újra a járványhelyzet enyhülésével.
Most viszont nagy bejelentéssel készültek:

a Costes élén Rácz Jenő dolgozik executive séfként, az étterem konyhafőnöke pedig Koppány Levente lesz.

Rácz Jenő az egyik leghíresebb magyar séf, aki régóta dolgozik együtt a Costes-csoporttal és Gerendai Károllyal. Együtt nyitották a Rumour by Rácz Jenő éttermet, a napokban volt egy rövid közreműködése a csoport tésztás helyével, a Nudlival, márciustól pedig a "Nagy Costes" vezetéséért felel.



Koppány Levente az egyik legtehetségesebb fiatal szakácsunk: 2019-ben a S.Pellegrino Young Chef verseny közép-európai nyertese, aki aztán a döntőben a 9. helyen végzett. Fiatal csapat, erős ázsiai hatás, hatalmas lendülettel, így nyit újra márciusban a Costes.

Molnár Márkkal készült nagyinterjúnkat a Magyar Konyha Magazin márciusi lapszámában olvashatják, február 23-tól az újságárusoknál!

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra