Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D'Oro-nak a finomságai közül is csemegézhetünk az eplényi síaréna sétányán. A Gastro43 kampány „Láss vendéglőt, láss vendéget!" jótékony kezdeményezése, a nehéz helyzetben levő a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul.
„Az elmúlt időszak főleg mentálisan, pszichésen nehéz nekünk, hiszen a mi napi mozgatórugónk, hogy személyes kapcsolódásunk van a vendégeinkkel és ezáltal adunk még jelentősebb értéket a frissen készült ételeinknek. Én hiszek abban, hogy a vendéglátás hamarosan újraéled, most ugyan van egy kis kényszerleállás, de később szerintem pozitív változások következnek be.
Most türelmet és egymásra figyelést tanulunk, minket a törzsvendégeink támasza tartott életben az utóbbi hónapokban.
Ez egy adok-kapok szituáció, egymást próbáljuk felkarolni, és folyamatosan új lehetőségeken törjük a fejünket, hogy fenntartsuk a gasztronómia iránt érzett szerelmünket, valamint a csapatszellemet" – mondja Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D'Oro tulajdonosa.
A Gastro43 program megálmodói a vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban.
„Nagyon örülünk a februári eplényi kitelepülési lehetőségnek, ugyanis a házhozszállítás mellett ez most egy új kaput nyit meg előttünk. Együtt lehetünk a csapattal a menüsor kitalálásában, ami lelkileg sokat jelent nekünk, kimozdulhatunk és találkozhatunk újra a vendégeinkkel, amit már nagyon várunk. A Gastro43 programja oxigént és hitet ad nekünk abban, hogy ez a nehéz időszak hamarosan véget ér. Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország" – állítja Gianni.
A síszezon végéig birtokba veszi a Síaréna konyháit a hazai vendéglátás legjava. Sőt, a sportolási lehetőségeken túl, kikapcsolódásként részt vehetsz egy ínyenc gasztrosétán is a sípálya mellett végig vezető sétányon, és ezzel a kirándulással is támogathatod a vendéglátóhelyek életben maradását" – mesél a programról Soós Csaba, a kezdeményezés ötletgazdája.
Február 5-14. között a MazelTov és a Tereza tüzes menüje lesz terítéken a Parázs grill terasznál,
február 11-14. között a MÁK finomságai települnek ki a Holle Anyó étterembe, február 18-20. között a Rózsakert Étterem hozza el legjobbjait Esztergomból, majd február 26-28. között olaszos hangulatot teremtünk Giannival és a Pomo D'Oro-val.
De Eplényben vendégeskedik majd többek között a BRKLYN, a Padron Tapas Bar séfje is.