Hírek

Réthly Ákos

2022. június 10.

gin , gin market budapest

A ginről valószínű, hogy mindenkinek előbb ugrik be a gin-tonik koktél, mint bármi más – és ez nem véletlen. Bár a gin önmagában is fogyasztható, de a tradicionális változatok ízvilága inkább semleges, az egyszerűbb párlatokra emlékeztet, és legfeljebb a hozzáadott boróka teszi azokat jellegzetessé. A gin talán ezért is lett az egyik legkedveltebb koktél-alapanyag.

Június 10-12. között a budapesti Bálnában Gin Market elnevezésű, speciális rendezvényt tartanak, ahol a gineké és a gin-alapú koktéloké a főszerep – kiváló ételek és zene egészítik ki a programot.

A hazai és külföldi kiállítók – nem teljes – névsora: Agárdi, Malfy, Monkey 47, Ki No Bi, Plymouth, Seagrams, Egyszervolt Gin, Brokers, The Wave, Bombay, Roku, Larios, Brockmans, Gin Mare, Citadelle, Bobby’s, Tokaj Gin, Búzavirág, Spacegrace, Tanqueray, Gong Gin, Beefeater, The Botanist, Zsolnay Gin.
A fesztivál és a Magyar Bartender Szövetség közös versenyében megszületett a Gin Market Budapest hivatalos koktélja is, a Jiggle Jiggle.

„Két dolog ihletett meg a koktél elkészítésében, egyrészt, hogy a gin érában születtem, a másik pedig a TikTok népszerű jiggle jiggle trendje. Szerettem volna egy olyan koktélt alkotni, amely nemcsak a féktelen italozásról szól, így a The Botanist fűszeres ginjét

tökéletesen ellensúlyozza a rozmaringos kamillaszirup, valamint a citrusok.”

– osztotta meg az aranyérmes receptet Horváth Jonatán bartender.

A rendezvényen kizárólag környezetbarát re-poharakban és papír szívószálakkal szervíroznak.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra