Hírek

S. N.

2020. december 12.

Idén még azoktól az éttermektől is rendelhetünk karácsonyi menüt, amelyek korábban ódzkodtak az elviteles megoldásoktól, így rendezhetünk akár fine dining vacsorát is.

Minden eddiginél több étterem állt át idén a házhozszállításra, olyanok is, amelyek korábban elképzelni sem tudták, hogy ételeik zacskókban, dobozokban jussanak el a vendégekhez. Korábban már összeszedtünk néhány olyan helyet, ahol ahonnan karácsonyi menüt rendelhetünk, most viszont azokat az ínyenc éttermeket vesszük számba, amelyek szintén vállalják az ünnepi fogásokat – és meglepetésre náluk is van halászlé, töltött káposzta, rántott hal.

Stand25

A Szél Tamás és Szulló Szabina által megálmodott ünnepi fogásokat honlapjukon, a karácsonyi webshopban vásárolhatjuk meg. A megrendelt ételeket hidegen lehet az Attila úti éteremből elvinni december 23-án, és otthon megadni nekik a végsős simítást. Francia hagymaleves, Balaton sajtos kruton; halászlé, pontyfilé, kacsamáj terrine, alma chutney, vajas kalács; Black Angus Creekstone bélszínsteak, pecsenyelé; Black Angus Creekstone ribeye steak, pecsenyelé; Skót lazacfilé, Label rouge, fehérboros vajmártás; Töltött kacsamájas csirkecomb, almakompót; Töltött káposzta sült oldalassal; gratin burgonya; zöldségköret, desszertnek pedig Somlói a kínálatban. Rendelés és bővebb információ itt és itt.

Textúra

„Mi elkészítjük idei ünnepi asztalának fő fogásait! Rendeljen éttermünkből karácsonyra, és vegye át tőlünk személyesen egy közös pohár pezsgő vagy egy jó kávé kíséretében 24-én délelőtt” – írják Sárközi Ákosék. Halászlé ponttyal, harcsával, belsőséggel, erdélyi töltött káposzta csomborral és csülökkel, panírozott pontypatkó vagy szürkeharcsa (otthoni sütéssel), göngyölt pulyka aszalt gyümölcsökkel, ecetes burgonyasaláta, waldorf saláta, kacsamáj pástétom és alma chutney, valamint zserbó a kínálatban. A rendelését december 20-ig kell leadni. Karácsonyi süteményeket testvéréttermükből, a Michelin-csillagos Borkonyhából lehet rendelni az Édes Városon keresztül. Karácsonyi menü rendelése itt, süteményrendelés pedig itt.


Laurel Budapest

4+2 fogásos ünnepi Silentium menüt lehet előjegyezni a Laurel honlapján december 22-23-ra. A karácsonyi menü: házi túrós pogácsa; kovászos kenyér, füstölt vaj; füstölt pisztráng, cékla, salott hagyma; kakasleves, vanília, csillagánizs; marhapofa, savanyú káposztás nudli; karácsonyi pumbaba, petits fours. A Laurel szilveszteri party boxot is kínál: partizni ugyan nem lehet, de vacsorázni igen, ehhez pedig kétszemélyes csomagot is rendelhetünk a délutáni készülődéstől az éjféli koccintáson át a hajnalig tartó eszegetésig. A 12 fogásból álló szilveszteri csomagban van házi briós, friss termelői kecskesajt, kacsamáj homoktövissel és vaníliával, lazac „vodka szóda”, malacsült, kacsasonka, füstölt makréla, „Gin-tonik” baba és további apró desszertek, valamint Champagne-válogatás. A karácsonyi menüről és szilveszteri csomagról itt lehet bővebb információkat találni.

Émile

Az Émile karácsonyi menüjében toros káposzta (malacpofa, füstölt csülök, sült oldalas, savanyú káposzta, tejföl), halászlé (friss fogas, belsőség, marokkói citrom) és bejgli (diós vagy mákos) szerepel. Az adventi családi menü tartalma gyömbéres sütőtök-krémleves, töltött csirkecomb, pecsenyekacsa, almás-fahéjas sült palacsinta és madártej. További információk itt.

Costes Downtown

A Costes éttermek executive chefje, Miguel Rocha Vieira ajándékkosárba pakolta a Michelin-csillagos éterem karácsonyi ajánlatát, amelyben forralt bor, kocsonya, kacsamáj terrine (alma chutnyval és házi brióssal), portugál halleves, konfitált kacsacomb (párolt lilakáposztával és burgonyakrokettel) és különféle desszertek szerepelnek. Bővebb információkat itt talál.


KIOSZK

A KIOSZK is előállt gourmet csomagokkal, de fogásokat is lehet rendelni: hideg kacsamáj zsírjában, halászlé halfilével és belsőségekkel, bébipulya egészben sütve, töltött káposzta házi kenyérrel és tejföllel, egészben süt hízott kacsa szerepel a kínálatban, továbbá Sacher torta, bejgli, vaníliás hókifli, gyümölcskenyér, zserbó és gesztenyepüré. Részletsebben itt lehet olvasni róla.


Olimpia

Az Olimpia dobozba pakolta az ünnepi csomagot, amelynek tartalma: halászlé, töltött káposzta, kocsonya, ponty rillette, kacsamáj, házi kenyér, bejgli, zserbó, de még egy Chateau Cloche Aszú is meglapul a dobozban. Bővebb információk itt.