Hírek

Magyar Konyha

2023. március 30.

Kalács lelke , Fény utcai Piac , Húsvét

Április 2-án délelőtt 10 órától a budapesti Fény utcai Kenyérlelke Fesztiválon a húsvét alkalmával bemutatkoznak a legmenőbb pékségek, de jönnek kistermelők, lesznek kalács-workshopok és válogathatunk a minőségi sonkákból is. Az eseményt utcazenészek, gyerekprogramok színesítik. Jó hír, hogy emellett bárki nevezhet saját kalácsával a Húsvéti Kalácsversenyen, melyen neves zsűri értékeli a legjobbakat.


A Kenyérlelke Fesztivál szervezőinek célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy – megismerve egymást – kicserélhessék tapasztalataikat, megosztva esetleges egyedi trükkjeiket vagy egyszerűen csak nézelődjenek, kóstolgassanak és élvezzék a szórakoztató programokat. A szervezők célja, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát. 


Míg a rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények kapják, a közelgő húsvét okán természetesen ott lesz majd a sonka és a tojás is, valamint kézművesek sora vonultatja fel a jeles nap alkalmával termékeit. A rendezvény természetesen a gyerekeknek is készül aktív programokkal, például alkalmuk lesz megtanulni a briós készítés csínját-bínját. A zenei színpadon ezúttal utcazenészek váltják egymást a nap során. A Buborék Brunch pedig a Kenyérlelke csapatával együttműködve, a Fény Utcai Piac fedett teraszán szuper reggelizők részvételével, kiváló pezsgők kíséretében kínálnak reggeli fogásokat.


A húsvéti alkalommal kalács kategóriában mérettetnek meg a lelkes házisütők, majd a nevezett „műveket” jeles zsűri értékeli, így Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Heiszler Olivér Michelin-csillagos séf, Mester Miklós, a Pano pékség tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a KovászLabor blog szerzője.


Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy a Magyar Konyha magazin legfrissebb számában mi is ismertetünk pár kalácssütő fortélyt, az igazán bátrak pedig megpróbálkozhatnak a címlapunkon lévő Csicsói kulcsos kalács megfonásával is. Lapunkat keresse mától az újságárusoknál vagy fizessen elő rá ide kattintva!