Hírek

Orbán Szilvia

2021. szeptember 9.

FoodNetwork , DiscoveryChannel , PioneerWoman , Ree Drummond , játékfilm , premier , karácsony

A Food Network új területre tévedt: az idei ünnepeket egy játékfilmmel várják, amiben maga a Pioneer Woman is szerepet kapott.

Igen, tudjuk, épp csak elkezdődött a szeptember – mégis, a nagy tévécsatornák máris készen állnak a heteken belül elkezdődő ünnepi dömpingre. Nincs ez másként az ismert főzős tévéadó esetében sem, amely ebben az évben egy igazán nagy dobásra szánta el magát.


Elsők sorozata: a világ egyik legismertebb televíziós főzőcsatornája a történetének legelső játékfilmjét forgatja, amiben az adó egyik legfontosabb arca, a Pioneer Woman néven híressé vált Ree Drummond első színészi szerepére készül.

Mi van a háttérben?

Van egy tévécsatorna, ahol évről évre egyre hamarabb kezdődik a karácsony. A Hallmark Channel műsorán ugyanis már október végén megkezdődik a „Visszaszámlálás”, ami lényegében nem jelent mást, mint hogy az adón onnantól kezdve kiapadhatatlan mennyiségben sugározzák a karácsonyi témájú filmeket – úgy tűnik, sokak örömére, hiszen egyes becslések szerint a kínálattal alkalmanként akár 50 millió embert is a képernyők elé tudnak ültetni.


Persze a Hallmark karácsonyvárását nem csak az ünnepre hangolódás célja vezeti, hanem a sokkal prózaibb anyagi haszon ígérete is, ami egy üzleti vállalkozástól egyáltalán nem meglepő. Az AdWeek korábbi becslései szerint a „Visszaszámlálás” hatalmas, mintegy 390 millió dolláros reklámbevételt hoz a csatornának, így nem csoda, hogy más televíziós hálózatok is megkívántak egy szeletet a tévécsatorna karácsonyi kuglófjából.

Régi álmok, új terep

A Variety a napokban számolt be arról a meglepő fordulatról, hogy Ree Drummond szerepet kapott a Food Network legelső játékfilmjében, ami a Candy Coated Christmas címet kapta. A sztoriról egyelőre annyit tudni, hogy a főszereplő hazatér édesanyja szülővárosába – a Borsmenta Völgy azért lehet, hogy kicsit már sok – és próbálja megállni a helyét a megváltozott körülmények között. A kisvárosban aztán hamar barátságot köt Drummond karakterével, egy cukrászda tulajdonosával. Természetesen várható, hogy valahogyan képbe kerül egy elképesztően sármos, tökéletesen vakító fogakkal bíró, flanelingben feszítő, helyi agglegény, aki a városka valamely elbűvölően romantikus pozícióját – talán szánkótalp viaszoló? – tölti be.

A hírre sokan felkapták a fejüket, de a Discovery-hálózat életmód brandjait összefogó vezetője, Kathleen Finch a lapnak úgy nyilatkozott, hogy ők már régóta dédelgetik egy egész estés játékfilm ötletét.

„Ree egyszerűen mindent megtestesít, amit a Food Network női tehetségei képviselnek” – fogalmazott. „Tehát volt ő, és voltak a merész ötleteink – mindent összedobtunk, és végül ez lett belőle: egy játékfilm, a Pioneer Womannel.”


Rövid színészi karrier?

Úgy tűnik, Drummond is izgatott, bár viccesen megjegyezte, hogy valószínűleg ez lesz élete első, egyben utolsó színészi alakítása.

„Szinte biztosra vettem, hogy úgy fogok elájulni rémületemben, mint a vicces videókban az izgatott menyasszonyok és vőlegények” – írta a Pioneer Woman az Instáján. „Szóval elképesztően izgultam a forgatáson. Nem vagyok színész, és egy játékfilm forgatása Utahban nem éppen az az élmény, mint egy főzőműsoré a saját konyhám biztonságában. Az a szerencsém, hogy már túl vagyok az ötvenen, ilyenkorra, ha kínos helyzetbe hozza is magát az ember, az már nem igazán befolyásolja az életét.”

A Candy Coated Christmas a partner Discovery Plus csatorna műsorán lesz látható, valamikor a karácsonyt megelőző időszakban, és úgy tudni, hogy a Food Network is készül némi saját, crossover tartalommal a film bemutatóját követően.

Finch elmondta, hogy a főzős csatornának ezen kívül is még mintegy 100, ünnepi témájú műsora van betárazva, sugárzásra készen.

A karácsonyi tartalmak tehát nemsokára ismét megjelennek a képernyőkön – ez sokak kedvenc tévés időszaka, a többiek pedig… nos, ők addig még begyakorolhatják a leghitelesebb Ebenezer Scrooge-arcukat.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek