Hírek

Kitzinger Szonja

2024. február 22.

S.Pellegrino Young Chef Academy

Hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a legígéretesebb 30 év alatti séfek felfedezését és mentorálását tűzte ki céljául. A megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.

A megmérettetés során a fiatal versenyzőket világhírű séfek mentorálják. A 30 év alatti séfek ide kattintva jelentkezhetnek egy olyan jellegzetes étel receptjének beküldésével, amely egyszerre képes közvetíteni a személyes elképzeléseiket, egyedi képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évekhez hasonlóan az első kiválasztási folyamatban az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája értékeli a jelentkezőket, és az általuk leszűkített listán szereplő fiatal séfek vesznek majd részt a regionális döntőkön, amelyeket 2024 második felében rendeznek meg.


A regionális győztesek a nagydöntőn kelhetnek versenyre, hogy végül elnyerjék a „S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 Díját”. A cím megszerzéséhez a séfeknek a páratlan technikai tudásukon túl kreativitásukkal is le kell nyűgözniük a zsűrit. A legutóbbi versenyen Nelson Freitas (lásd a képen) diadalmaskodott, ő lett a világ legjobb 30 év alatti séfje.




A szakmai fejlődését támogatva, Freitas a fődíj mellett egy egyedülálló oktatási lehetőséget is elnyert Peruban a nemzetközi séfközösség egyik kiemelkedő alakjánál, Virgilio Martíneznél, akinek limai étterme, a Central a The World's 50 Best Restaurants 2023-as listájának élén végzett.



Kapcsolódó cikkek