Receptek

Sváb kifli

Knáb János (Knáb Pnazió) receptje

2020. július 31.
  • 50 dkg liszt
  • 3/4 csomag élesztő
  • 1 csapott ek zsír (+2 ek, amit felolvasztunk)
  • 2 tk só
  • 1 ek cukor
  • 3-3,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • szezámmag, köménymag

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk.

45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.

6 cipót készítünk belőle. Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük.

A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, szezámmaggal, sóval és köménymaggal megszórjuk.

Előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.


köménymag , szezámmag , liszt , élesztő , zsír , tej , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra