Hírek

Magyar Konyha

2023. október 10.

25. alkalommal rendezték meg San Sebastianban a Gastronomika fesztivált, amely a világ egyik leghíresebb gasztronómiai konferenciája.


A koppenhágai Noma nem zár be, de teljesen átalakul – jelentette be René Redzepi séf a San Sebastian-i Gastronomika fesztiválon, ahol idén Ferran Adria kapta meg az életműdíjat. A legnagyobb várakozás azonban mégsem ezt a díjat előzte meg, hanem René Redzepi előadását, aki fél éve bejelentette, hogy gazdasági okokból bezárja a Nomát. "Nem fenntartható a mai világban ez az éttermi forma: a kimerítő munkaórák, a majd 100 alkalmazott, a 470 eurós degusztációs menü" – nyilatkozta a sztárséf korábban.



A séf az előadása végén azt mondta, annyira sokan jelezték neki, hogy a Nomának tovább kell működnie, hogy végiggondolták egy egész más stílusban, de mindenképpen továbbviszik az éttermet. A változás lényege, hogy nem lesznek egész évben nyitva, sok esetben pop-up étteremként fognak működni, Mexikóban vagy éppen Japánban fognak egy-egy hetet vagy akár hosszabb időt tölteni.



Az étterem tehát nem vész el, csak átalakul, tehát a 470 eurós menü megkóstolására adódik még lehetőség!





Kapcsolódó cikkek