Hírek

Magyar Konyha

2024. szeptember 13.

michelin-csillag , csapody balázs , kistücsök , visitbalaton365

Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa szerint hamarosan lehet Michelin-csillagot kiérdemlő balatoni étterem is a kalauzban.

Csapody erről annak kapcsán beszélt, hogy elindult a VisitBalaton365 őszi forgalomélénkítő kampánya. „1000 indok az őszi Balaton mellett” néven. Ennek részeként pedig már éles a négyévszakos tematikus balatoni kínálatot bemutató VisitBalaton365.hu weboldal, amely 1500 szolgáltató, 80 fesztivál és számos rendezvény ajánlatát gyűjti össze, bemutatva, hogy a főszezon után is érdemes meglátogatni a Balatont. 

A weboldalon külön menüpontban kereshetők a gasztronómiai tematikájú programok. A Kistücsök tulajdonosa a kampány beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta: a Balaton gasztronómiája jelentősen fejlődött az elmúlt években, a Michelin Kalauzban (Michelin Guide) ajánlott éttermek között számos balatoni egység szerepel több kategóriában. Szerinte hamarosan lehet Michelin-csillagot kiérdemlő balatoni étterem is.

A Michelin jelentleg tizenhárom balatoni éttermet ajánl az olvasói figyelmébe, ezek közül három Bib Gourmand ajánlással is rendelkezik: a Kistücsök Balatonszemesen, a Sparhelt Balatonfüreden és a Casa Christa Balatonszőlősön. A Michelin-univerzumban a Bib Gourmand minősítés azt jelenti, hogy az ilyen vendéglátóhelyeken mérsékelt árak mellett kiemelkedő konyhával találkozhatnak a vendégek.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra