A cukros, a fanyar kininnel spóroló tonik képes tönkre tenni a legjobb gint is. Az átlagos hazai boltokban csak a kommersz, túl édes, jellegtelen verziók kaphatók - a magyar, kézműves szörpöket gyártó családi vállalkozás elérhető alternatívát kínál, hogy a nyári koktélunk sokkal jobb legyen.
A Mayer-Búzavirág tonik titka, hogy kizárólag természetes alapanyagok hozzáadásával készül úgy, mint a kinin, illetve olyan speciális fűszerkeveréket használnak, amitől összhangba kerül bármelyik minőségi ginnel.
Egy üveg tonik sziruppal 25 adag palackozott tonik váltható ki. A manufaktúra nem csak egy kitűnő koktélalapanyaggal jelenik meg most a piacon, hanem olyan,
környezetbarát szemléletet is magával hoz, amely minden vendéglátóhely és háztartás számára ideális.
A jóval kisebb környezeti terhelés nem csak a csomagolás mennyiségében és annak hűtésében mutatkozik meg. A szállítás karbon-lábnyoma, a raktározás helyigénye és költségei is előnyt jelentenek az üveges bagy PET-palackos tonikokkal szemben.
A szirup könnyedén tovább ízesíthető. Amíg az üveges tonikok esetében az utólagos ízesítés minőségromlás nélkül szinte teljességgel elképzelhetetlen, addig a szirupot a fogyasztók, a bártenderek kedvük szerint fűszerezhetik, ízesíthetik, majd a már beízesített, egyedi ízprofillal rendelkező szirupot hígíthatják a számukra megfelelő módon.