Hírek

Gonda Mariann

2022. február 25.

Közösségi oldalain jelentette be a The World’s 50 Best Restaurants, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel néhány hónap múlva esedékes díjátadó ünnepségét az orosz főváros helyett Londonban tervezi megrendezni.

A brit William Reed Business Media által közzétett, 1000 gasztronómiai szakértőből álló panel véleményét tükröző lista évről-évre ráirányítja a figyelmet a legkülönlegesebb kulináris élményt kínáló desztinációkra és barométerként jelzi a globális gasztronómiai trendeket.

A 2021-es díjátadó a pandémia miatt virtuális változatban tudott csak megvalósulni,

ezért nagy várakozások előzik meg a 2022-es ceremóniát, amelyre sokan az iparág ellenállóképességének és optimizmusának örömünnepeként tekintenek.


2003 és 2015 között végig London volt a helyszín, majd 2016-ban New York, 2017-ben Melbourne, 2018-ban Baszkföld, 2019-ben pedig Szingapúr kapott lehetőséget arra, hogy a világ legjobb séfjeit tömörítő közösséget vendégül lássa.

William Drew, a 50 Best tartalomigazgatója 2021 novemberében jelentette be, hogy a következő díjátadónak Moszkva adhat otthont.

Maga a 50 Best évek óta figyelemmel kíséri az ottani eseményeket, két moszkvai étterem, a White Rabbit (25. hely) és a Twins Garden (30. hely) szerepel is a tavalyi listán.

White Rabbit
Az orosz fővárost a Michelin kalauz jóvoltából tavaly óta még markánsabban jegyzik a nemzetközi gasztrotérképen: az októberben megjelent kiadvány 69 éttermet jegyez, közülük 15 Bib Gourmand minősítésű, három zöld csillagos, hét helynek osztottak ki egy csillagot, az ARTEST - Chef’s Table és a Twins Garden pedig rögtön kettőt kapott.

Twins Garden
A teljesen nyilvánvaló biztonsági kockázat és a feltételezett szervezési nehézségek önmagukban indokolják a helyszín megváltoztatását, de a döntés egyfajta kiállásként is értelmezhető Oroszország önkényes katonai fellépése ellen.


Forrás: The World's 50 Best Restaurants

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek