Hírek

Kitzinger Szonja

2023. július 7.

A Platán városában főznek a stílusos vidéki séfek.


Ahogy tavaly, úgy idén is Tata és az Esterházy-kastély parkja lesz a házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség éves nagyrendezvényének. Szeptember 9–10-én a „Környezetünk értékei” mottóra épülő kétnapos eseményen az éttermek a helyi termelők alapanyagaira támaszkodnak. Ennek fontosságát hirdeti a Magyar Konyha Termelői Nagydíja is, amelynek átadására a SVÉT-en kerül sor.


A tavalyi díjazottakkal együtt immár 21-re nőtt az elismert termelők száma. Az odaítélésnél fontos szempont, hogy a termék kiváló és állandó minőséget képviseljen – azaz ne tartalmazzon mesterséges adalék anyagokat, az előállítása fenntartható, folyamatosan elérhető legyen.


A 2022-es díjazottak:


A Formanek Vineg’art különleges bor- és gyümölcseceteket előállító családi vállalkozás, amely új életre keltette a hazai ecet- és balzsamecetgyártást, és rengeteget tett a hazai kulinária fejlődéséért.



A Kurca-parti Kendermagos márkanév alatt Mitlasóczki István és Gajda Ildikó tanyasi jellegű, kiváló minőségű gyöngytyúkot, csirkét, kakast nevel Szentesen.



A Bálint Kert elnevezésű gazdaságban Bálint Péter és Bálint Eszter vegyszermentes zöldségeket, különleges salátafajtákat termel Zsámbokon. 





Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra